Reklama:

wyniki badań tsh , szukam porady ! (4)

Forum: Choroby tarczycy

gość
09-06-2016, 04:16:13

witam. Z racji tego , że większość osób z mojej rodziny ma tarczyce i u mnie pojawiły się różne objawy , postanowiłam zrobić wynik . wiele się naczytalam, że norma wynosi do 4,2 . otóż odebrałam wczoraj wynik i wyszło mi 4,60 . Z tym , że norma określona jest jako 0,3- 6,2 . Czy zatem powinnam się udać do lekarza ? Czy wiek również ma znaczenie ? mam 20 lat . dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi :)
Początkująca
09-06-2016, 11:46:50

Treść zablokowana przez moderatora

gość
09-06-2016, 18:44:46

Dla Twojego wieku wynik prawidłowy to max 2, niesttey niewielu lekarzy o tym wiem. Takze idz do emdokrynologa, jeżeli powie, że wynik jest w normie i nie będzie nic z tym robić to zmień lekarza.
09-06-2016, 20:08:00

Proszę Pani, podstawowa sprawa jest taka że badania laboratoryjne powinno robić się po badaniu lekarskim i odpowiednio zebranym wywiadzie i jeśli chcemy diagnozować choroby tarczycy, to trzeba wziąć pod uwagę nie tylko samo TSH ale wiele innych elementów.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: