Reklama:

Wynik posiewu (3)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
22-01-2025, 15:39:55

Odebrałam wynik posiewu na bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby i wyszla mi Candida Dubliniensis, wrazliwa m.in na ketokonazol, klotrimazol, nystatyne, flukonazol. Bralam juz globulki, na ktore sa wrazliwe te grzyby Gynoxin Optima, Macmiror Complex i nic. Oba te leki bralam jeszcze nim wybralam sie do ginekologa na posiew, bo nie bylo poprawy. Tylko dlaczego nie zadzialaly skoro ta Candida jest wrazliwa na te bakterie? Juz mam dosc tych objawow.
gość
23-01-2025, 10:11:36

Witaj co się dzieje dokładnie? Czy są widoczne jakieś zmiany sromu ?
gość
23-01-2025, 12:10:40

Zmian sromu nie mam, wystepuje swedzenie, pieczenie i geste uplawy. Najpierw kupilam w aptece Gynoxin Optima bralam przez 3 dni zero poprawy, potem w czasie swiat zadzwonilam na NPL i poprosilam o recepte na Macmiror Complex, bralam przez 8 dni, w czasie brania objawy ustapily wiec myslalam, ze juz bedzie ok, od razu po skonczeniu tych globulek dostalam miesiaczke, po moesiaczce znowu zaczelam odczuwac objawy wiec poszlam juz do ginekolog. Juz na oko powiedziala, ze te uplawy dla niej to sa grzybicze, po wykonaniu posiewu sie to potwierdzilo. Tylko nie rozumiem dlaczego nie ma poprawy po globulkach, na ktore te grzyby sa wrazliwe😕

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: