Reklama:

wynik badania histopatologicznego (7)

Forum: Infekcje intymne

gość
22-06-2015, 20:27:51

Dysplazja koilocytarna średniego stopnia,(cin-2),w nabłonku metaplastycznym ,w dwóch z czterech fragmentów szyjki macicy. Cechy infekcji HPV.p16+
Komentatorka
23-06-2015, 07:48:18

Proszę się zgłosić do swojego lekarza. CIN-2 czyli śródnabłonkowa dysplazja średniego stopnia jest uznawana za stan przednowotworowy i wymaga leczenia. Dalsze postępowanie zależy od Pani wieku i planów rozrodczych, oceny sytuacji klinicznej oraz dostępności metod leczniczych i doświadczenia lekarza. Rekomenduje się wybór jednej z metod: konizacja chirurgiczna lub laserowa albo wycięcie zmiany za pomocą pętli elektrochirurgicznej nazywane: LLETZ/LEEP.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
23-06-2015, 20:03:09

Serdecznie dziękuje za informacje.Mam 27 lat i jestem po jednym porodzie siłami natury. Oczywiście chciała bym mieć jeszcze dzieci.
gość
24-06-2015, 07:16:31

Chciała bym jeszcze dopytac czy po konizacji moze się okazać ze to jednak rak?? Mam silne bóle podbrzusza i plecow . wizyta u gin. juz umowiona
Komentatorka
30-06-2015, 06:21:11

Dzięki kolposkopii wycinki pobiera się zwykle z miejsc najbardziej podejrzanych proces nowotworzenia, w większości przypadków powoduje to zgodność rozpoznań z pobrania wycinków i konizacji. Szansa na rozpoznanie nowotworu jest więc bardzo mała.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
16-07-2015, 05:17:35

Byłam u dwóch lekarzy i dwie różne opinie.Jeden każe zaczekać pół roku i zrobić cytologie, bo mówi ,że może to się cofnie i nie będzie trzeba nic robić a drugi ,że nie ma na co czekać. Kogo słuchać? Dodam,że w kwietniu 2014 cytologia była idealna.
gość
16-07-2015, 05:55:25

dodam jeszcze,że lekarz u którego byłam prywatnie z wynikiem wyśmiał lekarza, który mi robił kolposkopię ponieważ stwierdził, że się na tym nie zna. Nie wiem co robić czy iść na konizację do lekarza , który robiła mi kolposkopię czy lepiej wybrać inne miasto. Mieszkam ok 50 km od Bydgoszczy. w naszym małym mieście może nie ma na tyle kompetentych lekarzy, którzy wykonają zabieg poprawnie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: