Reklama:

Wyluszczenia całego gruczołu bartholina wraz z torbielą (2)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
12-02-2022, 14:30:31

Czesc, czytałam tutaj wątki o bartholinie i dużo osób myli marsupializacje z wylusszczeniem całego gruczołu.
Moje pytanie dotyczy wyluszczenia calegego gruczołu wraz z torbielą.
W listopadzie miałam ropień i marsupializacje. Jakos po 2 miesiącach problem się odnowił i mam tylko torbiel.
Torbiel nie daje żadnych objawow i ma około 20mm. Znaczy czuć ja i czasem swędzi.
Pytanie czy takie torbiele się zawsze wyłuszcza? Czy wchnolelo się komuś bez operacji?
To już poważna operacja, a nie zabieg, wiec dla mnie ostateczność. Czy są jakieś sposoby leczenia niechirurgiczne? Wiadomo, ze torbiel jest głęboko pod skóra.
gość
16-02-2022, 22:23:47

Ja miałam taką torbiel. Przy wizycie u lekarza została opróżniana mechanicznie ale za każdym razem się odnawiała. Podczas porodu lekarz przeciął i wyczyścił torbiel ale niestety wystarczyło to na parę miesięcy. Urosła do rozmiarów sporej śliwki. Zdecydowałam się ją usunąć chirurgicznie. Niby nic takiego a faktycznie zabieg na sali operacyjnej w znieczuleniu. Po zabiegu minęły dwa lata. Torbiel zniknęła na zawsze. Za to zrobiła się kolejna - okołocewkowa. Taki chyba mój urok.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Czy to kłykciny
Czy są to kłykciny? Dzisiaj to zauważyłam, nie boli ani nie sprawia dyskomfortu. Dwa miesiące temu miałam robioną cytologie, która nic nie wykazała, najbliższa wizyta dopiero za miesiąc, czekać do tego czasu czy szukać innego lekarza?
gość
Hpv
Czy to może być hpv mam w środku pochwy grudki jakby chropowate
gość
Bańka na penisie
Witam ostatnio mi wyskoczyła oto taka bańka na penisie ktoś wie jak to wyleczyć lub co to jest ?
gość
Czy mogłem zarazić się HPV?
Witam. Jakiś czas temu miałem przygodny stosunek oralny z kobietą której prawie nie znałem… czy jeśli ja byłem stroną bierną a ona czynną, czyli ona miała mojego członka w ustach to ja mogę mieć jakiekolwiek zmiany w jamie ustnej które mogłyby być spowodowane wirusem HPV? W okolicach miejsc intymnych nie mam nic, natomiast mam jakiś nalot na języku i nie wiem czy się tym martwić czy po prostu zbyt bardzo się przejąłem i nawet takie ryzyko nie istnieje.
Reklama: