Reklama:

Wszystko ustało (5)

Forum: Infekcje intymne

gość
13-05-2015, 10:24:44

Witam,
Mam pytanie meczy mnie to cały czas,jestem w ciąży 10tydzień,okropne mdłosci,wymioty,zawroty głowy miałam od 6tyg.Teraz już od dwoch dni bardzo dobrze się czuje,jedynie chce mi sie cały czas spać i leci mi krew z nosa,mdlosci i wymioty ustały,ból brzucha sporadyczny jest,mocz oddaje co poł godziny.Czy powinnam się martwić ze to wszystko ustało z dnia na dzień?Czy coś sie dzieje z moim dzieckiem?Lekarza mam dopiero 19,05(wtorek).
Początkująca
13-05-2015, 14:00:14

Hmm z jednej strony to dziwne, a z drugiej u mojej koleżanki było tak samo. Ja dla pewności pojechałabym na IP to sprawdzić! Jeśli to Twoja pierwsza ciąża to nie obawiaj się, że będą na Ciebie patrzeć jak na "idiotkę" w końcu nie wiesz czy dzieje się coś złego czy nie :) Sama jestem w tej chwili w 23tc i też jeździłam, gdy mnie coś niepokoiło :)
gość
13-05-2015, 15:20:26

A może jest tu ktoś kto tak miał???
Nie wiem czy czekać do wtorku,czy predzej cos zrobić.
Tak to moja pierwsza ciaża.
Komentatorka
15-05-2015, 08:44:30

odp. na pyt. z dn. 13.05.2015, g.12:24:44
Senność jest normalnym objawem w I trymestrze ciąży. Krwawienia z nosa również mogą występować. Nudności i wymioty są sprawą indywidualną, u jednych mijają wcześniej, u części kobiet trwają do 16-20 tygodnia, sporadycznie utrzymują się przez cała ciążę. Oddawanie moczu co 30 minut nie jest typowym zjawiskiem. Częstomocz może występować, zwykle jednak nie o takim nasileniu.
Według zaleceń ciężarna przed 14 tygodniem ciąży powinna wykonać posiew moczu, aby wykluczyć bezobjawowa bakteriurię, czyli stan występowania bakterii w moczu pomimo braku objawów. W Pani przypadku, występowania nasilonego częstomoczu, warto to badanie wykonać już teraz. Mocz pobiera się do jałowego pojemnika i zanosi do laboratorium, badanie można wykonać odpłatnie i wtedy nie potrzebuje pani skierowania, a wynik zwykle jest po 5-7 dniach, przy braku wzrostu bakterii nawet szybciej.
Przyspieszenie wizyty ze względu na poprawę Pani stanu niczego nie zmieni w postępowaniu. Jeżeli czułaby się pani gorzej, to warto by było tak zrobić ze względu na możliwość leczenia. Jeżeli jednak nie daje to Pani spokoju, to zawsze można się zgłosić do ginekologa.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
21-05-2015, 10:05:17

Witam,
Byłam u lekarza i już jestem spokojna,dzidzius rosnie,rusza sie,serduszko bije.
A co najgorsze jest:MDŁOSCI POWROCIŁY,MASAKRA....martwiłam sie ze przeszly z dnia na dzień ale powróćiły:(
Dobrze że z dzidzia jest wszystko dobrze.
Wszystkie badania mam w porzadku,co do siusania co poł godziny to nie zgadzam sie z Pania Doktor,jest to normalne w ciazy....
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

symetryczne kropki na pochwie
nie mam pojęcia co to może być, daje dziwne uczucie jak chodzę i jak jeszcze nic tam nie miałam to mnie to miejsce swędziało. Mam to od kilku dni
Grudki krostki
Co to jest? Bardzo proszę o pomoc. Czytam że to może być wirus HPV. Sypiam z jednym chłopakiem od roku, 1 krostka wyskoczyła z 2 miesiące temu i zniknęła jakoś po czasie. Teraz nagle tyle przy odbycie…
Krostki między wargami sromowymi
Czy to normalne czy to jakaś infekcja?
Krostki
Czy ktoś wie czy te krostki są normalne czy to jakaś infekcja?
Reklama: