Reklama:

wplyw tabletek antykoncepcyjnych na wyniki badań na poziom hormonów tarczycy (3)

Forum: Choroby tarczycy

gość
26-11-2014, 12:23:51

Witam :) mam takie nurtujace mnie pytanie. Dzis robilam sobie badania na pozion hormonow tarczycy we krwi. TSH i nie wiem czy cos jeszcze. Biore tabletki antykoncepcyjne Madinette. Czy moga one wplynac na wyniki badan?
gość
27-11-2016, 10:38:50

Chciałabym wznowić pytanie, czy tabletki antykoncepcyjne mogą w jakiś sposób wpłynąć na wyniki badań hormonów tarczycy?
Liderka opinii
27-02-2017, 14:22:44

Samych hormonów raczej nie. Najlepiej robić badania TSH, fT3 i fT4 (czyli poziom wolnych hormonów tarczycowych). Możesz również zrobić USG tarczycy.
Ja niestety miałam taki problem, że wszystko miałam w normie, a po odstawieniu tabletek okazało się, że mam chorobę Hashimoto, lecz działanie tabletek wszystko maskowało i mój organizm "myślał", że jest zdrowy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pierwszy okres po porodzie
Zaczęłam brać tydzień temu limetic. Urodziłam 9 tyg temu. Nie karmię piersią z względu na małą ilość pokarmu. Dzisiaj zauważyłam krwawienie. Czy to już pierwsza miesiączka?
gość
Preejakulat
Witam, Ostatnio współżyliśmy z moją dziewczyna. Skorzystaliśmy z stosunku poza pochwa. Ja robiłem dziewczynie tzw. Palcowke jednocześnie sie masturbując, było mi jednak nie wygodnie więc postanowiłem zmienić rękę. Lecz na tej rece która się masturbowałem mógłbym preejakulat nie jestem jednak tego pewny. Jaka jest szansa na zajscie w ciaze kobiety? Pragnę wspomnieć ze przed włożeniem palcy palce wylizałem dla nawilżenia... kobieta jest kilka dni przed okresem
gość
Pytanie do ginekologa
Witam, mam coś takiego na krawędzi mniejszych warg sromowych. Co to jest? Wygląda jak jakiś ‚języczek '.
Reklama: