Reklama:

wizyta u ginekologa. (7)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
17-03-2009, 17:30:00

Witam.. Mam 15 lat, ostatnio strasznie dokuczają mi objawy grzybicy pochwy :( chcę udać się do ginekologa, ale wolałabym iść tam z siostrą lub przyjaciółką niż z mamą. Czy jest konieczne aby to właśnie ona ze mną szła ?
PS - czy mogę poprosić ginekologa żeby wykonał badanie przed odbyt ? i co jeśli powiem że nie jestem dziewicą?
gość
17-03-2009, 17:34:00

dodam , że to będzie moja pierwsza wizyta, tak pechowo rozpoczęta..
gość
17-03-2009, 17:50:00

za sex z dziewczynką ponizej 16rżycia grozi kara, wiec sie lepiej nie przyznawaj bo lekarz bedzie musial zawiadomic policje

musisz isc z opiekunem prawnym - czyli z mamą

poki co kup sobie globulki lactovaginal
Początkująca
17-03-2009, 18:40:00

albo masc crotlimazolum kosztuje kolo 3zl i jest skuteczna ! ginekolog zawsze sie pyta o wiek tzn nie zawsze ale przecietnie coraz czesciej skoro nie masz ukonczonych 16lat musisz isc z mama
Komentatorka
17-03-2009, 18:46:00

no raczej sie pyta o wiek- przecież trzeba kartę założyć... albo w nią zerknać przynajmniej...
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]http://www.suwaczek.pl/cache/894e03d132.png[/img][/url]
gość
18-03-2009, 18:18:00

niestety z mama...

doraznie przemywac mascia clotrimazolum, przemywac tantum rosa, przywracac rownowage mikrobiologiczna lacibiosem femina, bawelniane majtki nosic i dokladnie wycierac (najelpiej papierowym recznikiem) miejsca intymne

a tak w ogole, to jest jeszcze taka opcja, ze mozesz pojsc do rodzinnego lekarza i powiedziec, co jest grane. czesto rodzinni przepisuja jesli to nie sa nawrotowe grzybice globulki (chociazby clotrimazolum). jasna sprawa, ze lepiej pojsc do gina, no ale jak nie ma mozliwosci....
gość
21-03-2009, 21:35:00

chciałam jeszcze powiedzieć, że to że napisałam : "co jeśli powiem że nie jestem dziewicą " nie oznacza że nią nie jestem, te pytanie dodałam po prostu z ciekawości )
Dziękuje za wszelką pomoc ;***

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: