Reklama:

Wirus hpv jak rozpoznać czy się ma (6)

Forum: Czas wolny

gość
14-03-2017, 13:09:50

Cześć. Proszę o poradę bo od jakiegoś czasu normalnie odchodzę od zmysłów. Zobaczyłam u siebie pewne wypustki tam na dole wokół pochwy. Kiedyś ich nie miałam , jestem pewna Początkowo myślałam że jest to jakieś zapalenie. Potem jednak poczytałam sobie o tym troche w sieci i boję się,ze są to kłykciny konczyste....Tak to właśnie wygląda :( Jak mogę zrobić badanie na to czy mam wirusas hpv? Wolalabym zrobić to na własną rękę i z badaniem wybrać się do lekarza. Widziałamże w aptekach mają wiele testów. czy znajdę test na tego wirusa?
Początkująca
14-03-2017, 13:19:20

w aptece na pewno nie kupisz z racji tego,że badanie jest zbyt skomplikowane i wszystko powinno być wykonane w laboratorium Niemniej jeśli zależy Ci na czasie to sama możesz takie badanie pobrac i odesłać do laboratorium ( oczywiście odpowiednim zestawem). Jest wiele róznych paneli na wirusa hpv. Jednak moja rada : wybierz ten najszerszy. nie wiesz jakie typy wirusa posiadasz i jednak warto byłoby się zorientować jaki jest to rodzaj. Bo o ile więkzość tych typów jest niegroźnych to niektóre powoduja raka
gość
17-03-2017, 11:43:15

Weź mnie tutaj nie strasz :(((((((((9 Sama już jestem mega wystraszona i już sobie wmawiam niektóre rzeczy. Gdzie dostanę taki zestaw?
Początkująca
20-03-2017, 07:39:44

Bezpośrednio z laboratorium: drwenerolog.pl/produkt/test-klykciny-konczyste/ . Ogólnie procedura powinna byc krótka poniewaz kurier przywozi Ci test, sama go pobierasz i odsyłasz dolaboratorium i potem czekasz na wynik. Powinien być mniej wiecej w dwa tygodnie. Myślę,ze pewnie w Twoim mieście również jest możliwość wykonania takiego testu ale z doświadczenia wiem,ze wszystko co stacjonarnie to idzie o wiele wolniej. A i nie panikuj. Bardzo wiele kobiet ma tego wirusa. Połowa aktywnych seksualnie kobiet. jeśli bedziesz wiedziała,że masz to bedziesz mogła kontrolować.
gość
21-03-2017, 05:28:30

to wcale mnie nie uspokaja. A poradzę sobie z pobraniem?
Początkująca
21-03-2017, 11:26:24

Pewnie,że tak. w teście będzie instrukcja i nie jest to absolutnie nic skomplikowanego!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: