Reklama:

wazne!!! (6)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

Początkująca
10-08-2004, 08:05:00

ostania miesiaczke mialam 26 czewca, ostani raz wspolzylam 15 czerwca. biore od 4smiesiecy nowe pigulki antykoncepcyjne i przed ostania spodziewna miesiaczka(24.07) , czyli 20.07 bylam u ginekologa, ktory wlasnie wykonal mi wewnatrzpochwowe usg (niestety nie wiem jak fachowo nazywa sie takie badanie:() i stwierdzil ze wszystko jest w porzadku, ponadto podczas wyjmowania apartu stwierdzil, ze chyba wlasnie zaczyna mi sie okres, poniewaz urzadzenie bylo pokryte krwia. okresu jeddank wtedy nie dostalam. podkresle ze tabletki antykoncepcyjne biore od 4miesiecy i przez ostanie dwa mieisace mam zminiona wydzieline z pochwy, silne bole brzucha i podczas cyklu, po ktorym nie wystapila misieczka mialam silne krwawienia. juz raz zasiegnaelam rady wladsnie na tym forum i dowiedzilama sie, ze moze byc to spowodowane uzywaniem nowych pigulek-organizm sie przyzwyczaja, . jednak w obecnym cyklu, 4miesiac brania pigulek, (wedlug rady z forum zaczelam brac koljne opakowanie ) nadal wydzielina jest zmineiona-tj ciemne zabarwienie i bardzo rozrzadona. co mam zrobic???wydaje mi sie ze nie moze byc to ciaza, poniewaz lekarz by vchyba wykonujac tak dokladne badanie nie mogl przeczoczyc plodu, wiec co??nietoleracnaj tabletek, dalsze przyzwyczajanie organizmu???dziekuje za pomoc
gość
10-08-2004, 09:40:00

powiem ci tak niejestes w ciazy bo to jakos dziwne by było ale jesli byłas u ginekologa to chyba by ci powiedział.Ja miałam podobne problemy i okazało sie ze mam torbiel jajnika on powtrzymywał mi okres a ja leczyłam sie u trzech ginekologów i zaden mi niepowiedział ze cos tam mam poszłam wiec do internisty i dał mi skierowanie na USG i tam dopiero wykryli musisz isc do internisty moze on cos poradzi
Początkująca
10-08-2004, 09:55:00

dzieki za odpowidz:)no wlasnie....ja mailam kika miesiecy temu i dlatego tez 20.07 lekarz wykonal mi bardzo dokladne usg (tak jak pisalam) i nie znalzal zadnej torbieli. wiec tez tak sobie mysle, ze skoro naprwde dokladnie wykonal badzeni, dosc dlugo to trwalo, to ok 4-5tyg plodu by raczej nie mogl przecozyc. hmhm mam do nie go zaufanie, leczy tez moja siostre i mame i jest ok.raczej nei wierze w ciaze, tylko tak sobie mysle, ze moze naprdw powinnam zmienic tabletki, bo ciaza to to raczej nie jest
gość
10-08-2004, 13:34:00

zrob test ciazowy bo w badaniu USG 4 tygodniowej ciązy moze nie byc widac. jesli wyjdzie negatywnie to raczej lekarz powinien zmienic ci leki bo po 4 opakowaniach nie powinno juz byc takich zaburzen.
Początkująca
11-08-2004, 06:48:00

zrobilam wczoraj test-wynik negatywny.czuje sie dosc zle tzn silne bole glowy, bole brzucha...a mojego lekarza nie ma-jest na urlopie. czy mam po prostu odstawic pigulki
gość
11-08-2004, 09:55:00

skoncz oppakowanie i odstaw.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: