Reklama:

W jakich dniach cyklu najlepiej się starać? (7)

Forum: Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

gość
18-05-2018, 17:17:55

Jezeli mam nierwgularne cykle .. Przedostatni trwal 50 dni,a ostatni 26 .. Dzisiaj jest moj 21 dc.
Kiedy najlepiej sie starac ? Wiem,ze przy nieregularnych cyklach jest to trudne.
gość
18-05-2018, 18:28:23

Najlepiej idz do ginekologa bo najprawdopodobniej najpierw będziesz musiała napierw uregulować swoje cykle, aby móc wyznaczyć dzień owulacji.
gość
18-05-2018, 18:34:44

Organizm pod wpływem wzrostu stężenia hormonów wywołujących owulację wysyła nam szereg sygnałów, świadczących o pojawieniu się dni płodnych. Zaraz po jajeczkowaniu temperatura ciała wzrasta minimalnie lub jest jej większy skok. Najlepiej mierzyć temperaturę każdego rana po przebudzeniu się i zapisywanie wyniku, tym samym mniej więcej określi się czas nadejścia dni płodnych. Do mierzenia temperatury w pochwie służy termometr owulacyjny, jest on bardziej rozbudowany co do skali i każdy najmniejszy skok temperatury wykryje. Śluz wydzielany przez szyjkę macicy również bardzo się zmienia.
W okresie niepłodnym jest on nieprzezroczysty, biały i nierozciągliwy a
podczas dni płodnych staje się przezroczysty, rozciąga się i daje uczucie wilgotności w pochwie ( wiecznego mokra). Dni płodnych jest 8.
gość
18-05-2018, 18:36:32

W takim przypadku musisz wszystko skonsultować z ginekologiem, bo najprawdopodobniej będziesz musiała najpierw uregulować swoje cykle, a potem myśleć o dziecku. Zacznij brać kwas foliowy.
gość
18-05-2018, 18:40:03

Faktycznie ciężko będzie Ci wyznaczyć dni płodne, ale może ginekolog Ci coś zaradzi w tej sprawie. Zapisz się na kontrole, zbada Cię i wszystko Ci podpowie. Dobrym pomysłem jest byś zaczęła brać kwas foliowy.
gość
18-05-2018, 18:42:18

Najlepiej się starać o dziecko przed owulacją 3-4 dni aż do jej nadejścia i w samą owulacje. Piszę najlepsze szanse są wtedy, ale nie jedyne, bo dni płodne są wszystkie ważne dla poczęcia dziecka.
Forumowiczka
19-05-2018, 15:14:49

1. Prawidłowy cykl miesiączkowy może się wahać między 21 a 35 dni. Jeśli występują u Ciebie krótsze lub dłuższe cykle to przede wszystkim musisz skonsultować się z lekarzem. Zrobić usg, podstawowe badania krwi, oraz dobrze byłoby zbadać tarczycę.
2. Zdrowa para doczeka się dziecka po roku od rozpoczęcia starań.
3. Najlepiej współżyć przez CAŁY CYKL! średnoi co 2-3 dni. Plemniki mają wtedy szanse na regenerację i są w pełni zdrowe. Jeśli współżyjesz częściej to mogą nie nadążyć się regenerować przez co będą słabe i mniej lub w ogóle nie zdolne do zapłodnienia. Jeśli zaś celujesz tylko w ten jeden jedyny dzień to plemniki mogły po całym miesiącu ulec uszkodzeniu bo to dla nich też nie są komfortowe warunki.
Jednak przede wszystkim najpierw wyreguluj cykl. Bez tego ani rusz
Jestem płodna, mam wielką moc dawania życia, przytulam swe ukochane dziecię. [img]http://www.suwaczki.com/tickers/3jvziei30gj2sxl6.png[/img] [img]https://www.suwaczki.com/tickers/3jgx90bvvmdoue0p.png[/img]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: