Reklama:

usunięcie całego gruczołu Bartoliniego (8)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
27-01-2018, 18:21:27

Witam, przeszukałam trochę wątków i niestety nieznalazłam odpowiedzi na akurat to pytanie. Męczę się z gruczołem juz od jakiegoś czasu w ciągu roku nawrócił mi pare razy. Jest to coś koszmarnego, natomiast bardziej u mnie psychicznie mnie wykańczają jego powroty niż ten straszny ból. Jakiś czas temu zmieniłam panią ginekolog, odrazu wysłała mnie na zabieg usunięcia całego. W szpitalu całkowicie byłam już przygotwana do operacji, wyczyszczona od środka, dosłownie.. super wdzianko operacyjne już ubrane... i co? Ordynator szpitala stwierdził :operacji nie będzie. Tłumaczył mi że jeśli go wytne będe mieć blizny, szpecące wejście do pochwy, a że jestem młoda powiedział że gruczoł jest mi potrzebny i że dostałam dobrany antybiotyk po raz pierwszy dobrze, że nie powinien już wrócić. Przerażona tym jak opisał te skutki wycięcia, zrezygnowałam. Było to 2 miesiace temu. Z otymistycznym nastawieniem sobie żyłam do dzisiaj. Wczoraj wieczorem uprawiałam seks z chłopakiem, rano poszłam do szkoły wszystko było wporzadku, aż tu wracam z bólem po 4h .. w domu patrze, a tu OGROMNA napuchnieta, cała lewa strona czegoś takiego jeszcze nie miałam jestem przerazona. Jeszcze nie boli bardzo, jest miekkie, tylko w poblizu gruczolu twarde. Nie wiem co robić . I tu moje pytanie dla dziewczyn które wycieły całego, (nie marsupalizacja tylko wycięcie bo zauwazyłam ze duzo osob na tym forum to myli ). Czy macie po tym blizne taka która szpeci to miejsce ? czy tylko zwykła blizna jak po przecieciu się czymś ?
gość
12-07-2018, 06:20:13

Hej ja zmagam sie z tym samym problemem od kilku lat. Tez boje sie operacji jak czytam o skutkach.. czy zdecydowałaś sie operować?
Pozdrawiam,
Paulina
gość
01-11-2018, 19:13:42

Współczuje wszystkim szewczynom które borykają się s tym problemem! Tez mam ten problem od kilku lat. Gruczoł nawracał się wiele razy, 4 razy miałam marsupalizacje, wprawie czujesz wszystko na żywo, baaardzo bolesne.... Teraz znowu się powrócił, stwierdziłam ze więcej nie chce przeżyć takiego koszmaru w szpitalu, sama wycisnęłam...teraz myślę nad usunięciem całego gruczołu. Czy ktoś może polecić jakiegoś dobrego ginekologa (klinikę) we Wrocławiu?
gość
01-11-2018, 19:14:22

Treść zablokowana przez moderatora

gość
02-02-2019, 05:42:52

Witajcie dziewczyny to nie jest nic strasznego , jak was dobrze zszyja nie ma żadnej blizny po operacji, aby delikatnie się krwawi. I zalecany jest odpoczynek... Mój gruczoł bartholina nawracał bardzo często i miałam go nacinanego już 7razy, operację zaniosłam dobrze w znieczuleniu pajączkowym. Najgorszy okres jest dojścia do siebie, który zajmuje więcej niż 2tyg.
gość
09-06-2019, 20:00:53

Dwa razy w szpitalu miałam operację, podczas której miałam wyłuszczenie torbieli. Niestety szybko okazało się, że było to tylko wyczyszczenie zawartości torbieli, a nie jej całe usunięcie. Trafiłam niedawno do doktora [Wrocław], który zupełnie inną metodą (ambulatoryjnie, bez operacji, bez szwów) usunął torbiel i gruczoł. Jestem trzy tygodnie po i rana goi się dobrze (zostaje taka dziura jak po wyrwaniu zęba, tylko oczywiście większa ), dobrze się czuję, rokowania są takie, że śladu nie będzie. Po operacji w szpitalu zostały mi blizny i z zewnątrz i wewnątrz. Na dodatek resekcja kawałka wargi atomowej.... Nigdy więcej szpitala
gość
06-11-2019, 21:04:32

Pewnie pani byla u doktora Zbiegniewa M. Ja mialam podobny zabieg jaki pani opisuje, minal rok, po gruczolu i po tym okropnym bolu bez sladu! Jezeli ktos mieszka we Wroclawiu, baardzo polecam tego lekarza!
gość
18-01-2023, 17:31:00

Ja walcze po raz drugi z tym cholerstwem.. strasznie duży tym razem sie zrobil, ciagle leze, bo chodzic sie nie da przepisal mi lekarz antybiotyk biore drugi dzien ale mam wrazenie ze nie pomaga. Jutro dzwonie do ginekologa i chce skierowanie do szpitala bo mam wrazenie ze to tak szybko nie minie.. jezeli macie namiary na dobrego lekarza we Wroclawiu to poproszę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Czy to kłykciny
Czy są to kłykciny? Dzisiaj to zauważyłam, nie boli ani nie sprawia dyskomfortu. Dwa miesiące temu miałam robioną cytologie, która nic nie wykazała, najbliższa wizyta dopiero za miesiąc, czekać do tego czasu czy szukać innego lekarza?
gość
bolące plamy pochwy
Od trzech dni mam coś takiego nie mam możliwości pójścia do lekarza ktoś może mi pomóc??
gość
Gula w pochwie
W piątek pojawiła mi się gulka przy wejściu do pochwy Dzisiaj jest większa, zrobiła się miejscami fioletowa, trochę czerwona, bardzo boli, przy poruszaniu się Ginekolog przyjmuję dopiero od środy, więc dopiero wtedy mogę się zarejestrować, więc na wizytę będę musiała jeszcze trochę poczekać To tak bardzo boli, nie wiem co mam robić Chciałam wstawić zdięcie ale mi nie wchodzi
gość
Mój facet szybko dochodzi
Witam mam problem . Jesteśmy ze sobą 1.5 roku moze czesto nie robimy tego ale robimy kiedy możemy on 23 lata ma A wiec moj facet szybko dochodzi Robimy gre wstępna odpoczynek potem do łózka i nie pomaga. Na Jeźdźca tez próbujemy i nic Gumki Durex te co znieczulają tez nic nie dają. byl taki okres w przeciągu kilku dni ze mogliśmy to robić bez przerwy i długu . I znowu szybko dochodzi . moze jakies rady ?
Reklama: