Reklama:

Upławy-pomocy (5)

Forum: Infekcje intymne

gość
14-05-2015, 09:19:22

Od paru miesięcy mam bardzo dziwne upławy. Mam 20 lat i miesiączkuje od 10rż . Zawsze nieregularnie...
Moje upławy od 2 miesięcy maja bardzo dziwny kolor wcześniej była to różowa barwa z białymi grudkami i czasami jasnobrazowa... Jednak wczoraj wieczorem był to przezroczysty sluz z krwią... Dziś rano barwa była zielonożółta i strasznie bolał mnie brzuch. Teraz też boli a upławy maja kolor brązowo-różowy .
Komentatorka
15-05-2015, 08:17:54

Zarówno nieregularne miesiączki jak i upławy z domieszką krwi powinny skłonić do wizyty u ginekologa. Należy zdiagnozować przyczynę zaburzeń miesiączkowania oraz plamień. Nie powinna więc Pani zwlekać.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
23-06-2015, 10:27:55

Czemu jeszcze nie pokazałaś tego lekarzowi, upławy z krwią nie świadczą o niczym dobrym, nie chce cię straszyć. Jeśli okaże się że to zwykła infekcja grzybicza lub bakteryjna koniecznie po prze leczeniu zastosuj probiotyk dopochwowy lactovaginal aby wzmocnić mikroflorę, ochroni cię to przed nawrotem choroby. Marsz do lekarza.
gość
29-06-2015, 21:59:16

Nie ma co czekać tylko do lekarza, bo kiedy pojawiają się upławy z krwią to może świadczyć o wielu dolegliwościach: zaburzenia hormonalne, torbiele, nadżerka. Ginekolog Cię obejrzy, ewentualnie zleci badania i da dalsze zalecenia. A żeby nie rozwinęła się jakaś infekcja intymna (krew podwyższa pH a grzybki lubią się w takich warunkach rozwijać) podmywaj się płynem do higieny intymnej o kwaśnym pH 3,5. Dobry jest lacibios femina protecta, bo chroni przed dolegliwościami dróg rodny, odświeża i nie podrażnia.
gość
06-07-2015, 11:20:07

Nie chce Cię martwić ale zielonkawe upławy mogą świadczyć o zakażeniu rzęsistkiem pochwowym. Jak najszybciej idź do lekarza, tu możesz doczytać:http://www.invag.pl/Infekcje_pochwy/Rodzaje_infekcji/Uplawy_-_niepokojaca_wydzielina_z_pochwy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: