Reklama:

Uczulenie na podpaski czy opryszczka? (7)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
24-02-2019, 10:49:04

Cześć! Mam 20 lat, stałego partnera (uprzedzam krytykę) od 3 lat. Mam mega problem. Bolące pęcherze, pieczące, swędzące.. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to akurat po okresie i nie wiem czy to reakcja alergiczna na siateczkę always czy to może być niestety durna opryszczka Z always już kiedyś miałam problem, moja siostra tak samo, ale powiedziała, że już teraz jest lepiej niż kiedyś, że nie jest już to taka „cerata” Skusiłam się na te always, a tym bardziej, że do wyboru miałam je albo mega grube i mega długie jakiejś firmy (pewnie lewiatan albo coś takiego). Mój ukochany niestety miał na ustach kilka wyprysków, ale pozasychane, bardziej wyglądające jak po pryszczach, nie powiedziałabym, że to opryszczka, chociaż jak sam mówił „zimno” towarzyszy mu od 6 roku życia Opuchnięcie i świąd pojawiły się w piątek, wczoraj pęcherzyki przybrały białe zabarwienie. Po bokach też skóra popękała jakby była poprzecinana. Zmiany skórne zajęły też odbyt. Mam kupiony herpex na bazie acyklowiru, alantan i octenisept, psikam octeniseptem, smaruje tym herpexem a rany po bokach alantanem, podsypywałam też to mąką ziemniaczaną, ale nie wiem czy nie narobiłam sobie jeszcze większego bałaganu. Wybaczcie zdjęcie, opryszczka czy uczulenie?
gość
24-02-2019, 12:03:16

Treść zablokowana przez moderatora

gość
24-02-2019, 12:45:52

Jak Ci się chce to powielać? Ludzie już znają Twoje wpisy.
Co do założycielski wątki.. Wygląda to raczej na opryszczke, udaj się jak najszybciej do ginekologa, aby szybko rozpocząć leczenie, gdyż zakażenie jest bardzo uciążliwe.
gość
24-02-2019, 14:57:29

Jeśli uważasz, że masz uczulenie na podpaski to kup sobie podpaski bez zapachowe lub Rumiankowe i smaruj te miejsca jak narazie kremem Bambino ochronnym. Zapisz się też koniecznie do ginekologa. Możesz doprowadzić do zakażenia jeśli nie wyleczysz tego. Myj te miejsca szarym mydłem lub żelem, pianką, płynem do higieny intymnej rumiankowym czy innym.
gość
24-02-2019, 14:58:44

Jeśli uważasz, że masz uczulenie na podpaski to kup sobie podpaski bez zapachowe lub rumiankowe i smaruj te miejsca jak narazie kremem Bambino ochronnym. Zapisz się też koniecznie do ginekologa. Możesz doprowadzić do zakażenia jeśli nie wyleczysz tego. Myj te miejsca szarym mydłem lub żelem, pianką, płynem do higieny intymnej rumiankowym czy innym.
gość
24-02-2019, 15:01:57

Jeśli jest to faktycznie uczulenie to może być nawet na proszek. Nie noś bielizny ze sztucznych włókien, lecz 100 bawełniane, nie z koronek i nie stringi, unikaj obcisłych spodni i do higieny intymnej używaj osobnego ręcznika często go zmieniając.
gość
24-02-2019, 15:06:17

Aby stwierdzić problemy w pochwie lub blisko niej, przeważnie wystarczy zwyczajne badanie ginekologiczne. Leczenie trwa do 14 dni i polega na stosowaniu leków , na ogół w postaci kremów lub globulek dopochwowych. Należy pamiętać, że niezaleczona problem ma skłonność do nawrotów, a następne infekcje są zazwyczaj bardziej dotkliwe i trudniejsze do wyleczenia. Dlatego należy pamiętać o przyjmowaniu leków i stosować się do zaleceń lekarza oraz nie skracać przyjmowania leków (np. z powodu ustąpienia objawów).

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: