Reklama:

Uciazliwe i nawracajace pieczenie pochwy (9)

Forum: Infekcje intymne

gość
21-02-2018, 15:30:05

Witam. Chcialbym opisac problem, z ktorym moja zona zmaga sie od 4 lat. Zaczelo sie od tego ze badanie cytologiczne wyszlo tak zle, ze lekarka podejrzewala raka. Po konsultacji z 2 lekarka okazalo sie, ze jest to stan zaplany. Zostalo to zaleczone, zona juz nie pamieta jakie antybiotyki brala. Po zaleczeniu cytologia byla juz w normie. Zona urodzila a problem pozostal, za kazdym razem po stosunku miala uplawy i pieczenie. Ginekolog przepisywal rozne leki np pimafucin (globulki) lub chlorovagin czy tez abiofem (wiele innych ale juz nazw nie pamieta). Lekarka zasugerowala ze moze zona zaraza sie odemnie. Ja bylem na wizycie i lekarz tylko zerkna i powiedzial ze wszytko wyglada wporzadku, nie mialem zadnych badan itp. Doszlismy do wniosku ze bedziemy kochac sie w prezerwatywach. Niestety to nic nie zmienia, zona musi wracac do tych samych lekow caly czas. Zona ma tez nadzerke, byla robiona kolejna cytologia i wszytko wyszlo wporzadku. Jest juz zniechecona totalnie, caly czas kochamy sie w prezerwatywach utrzymujemy higiene a problem pojawia sie caly czas. Namawiam ja zeby odwiedzic innego ginekologa i teraz mam pytanie czy macie jakies sugestje na co mozna zwrocic uwage? Moze ktos borykla sie juz z takim problem. Czy da sie to wyleczyc tak totalnie i miec wkoncu ulge od takiego problemu!?
gość
21-02-2018, 19:32:23

Po pierwsze zróbcie porządek z jej nadzerka . Wymrozcie wypłacie cokolwiek . Globulkami jej nie wyleczy . Upierajcie się by ja wypalić lub wymrozic to przewlekły stan zapalny i bardzo możliwe ze to ona maskara pochwę . Po 2 wymazy - wymaz na bakterie tlenowe i beztlenowe oraz wymaz na grzyby. Ewent leczenie wg antybiogramu .
gość
21-02-2018, 19:34:05

Ja prooonuje od siebie globulki z Propolisem i kwasem hialuronowym Apivaginum doraźnie
gość
24-02-2018, 17:02:49

Takich kobiet jak Twoja żona jest bardzo dużo. Proponuję zajrzeć na forum o vylvodynii. https://vulvodynia.pl/forum/temat/neuropatia-sromowa/
gość
02-03-2018, 08:48:34

Moze regeneracja ? Suchośc to może jest ? warto wypróbować globulki z kwasem hialuronowym, tak jak jest dobry na zewnatrz ( zmarszczki i nawilzenie) to tez od wewnatrz , mnie to na suchosc pochwy bardzo pomogło, regeneruje tez - polecane sa po operacjach ginekologicznych albo porodzie wiec nie zaszkodzą, wg mnie warto spróbować żeby się pozbyć przykrych odczuć. JA stosowałam globulki Mucovagin
Początkująca
02-03-2018, 21:55:35

Z tego co piszesz wygląda na to, że Twoja żona nie miała robionych żadnych badań diagnostycznych jeśli chodzi o infekcje i lekarz ocenia je na oko. Dlatego po pierwsze - posiew z pochwy i to najlepiej rozbudowany - tlenowce, beztlenowce i grzyby + proponuję mykoplazmę i ureaplazmę (chociaż raczej one same w sobie nie wywołują zapaleń pochwy, to mogą przyczyniać się do różnych dolegliwości). I do tego KONIECZNIE ANTYBIOGRAM i ewentualne leczenie według niego. To naprawdę bardzo ważne, mnie również leczono długi czas najróżniejszymi lekami na grzybicę, bez potwierdzenia jej jakimkolwiek posiewem i dopiero kiedy sama zafundowałam sobie takie badanie okazało się, że mam bakterie a nie grzyby. A każde leki osłabiają florę i mechanizmy obronne pochwy, dlatego leczenie "w ciemno" jest naprawdę bardzo złym pomysłem. Przy tak dużej ilości leków, jakie brała Twoja żona, jej flora jest pewnie w opłakanym stanie i przez to łatwo o wszelkie infekcje czy urazy. W zależności od tego, co wyjdzie w posiewie być może będzie konieczne, żebyś także przyjmował leki, nawet jesli nie masz żadnych objawów.
Po drugie - dobrze by było określić rodzaj nadżerki i na tej podstawie w razie konieczności wdrożyć leczenie.
Po trzecie - jak już wspomniałam leki bardzo wyniszczają florę pochwy. Nie wiem, czy Twoja żona próbowała ją odbudować np. probiotykami czy nie, ale jeśli nie to na pewno nie zaszkodzi.
Jeżeli w badaniach nie wyjdą żadne nieprawidłowości, to być może trzeba bedzie pomyśleć o takim problemie jak vulvodynia.
Mam nadzieję, że dojdziecie do źródła problemu i pozbędziecie się go raz na zawsze :) Trzymam za Was kciuki!
gość
03-03-2018, 23:04:48

Ja chciałam zapytać czy objawy ciaglego pieczenia pochwy nasilające sie po wizycie w toalecie, ciągle parcie na pęcherz i mimo tego niemożliwość załatwienia się a jeśli już to w małych śladowych ilościach mogą wskazywać na zakażenie pęcherza?
gość
04-03-2018, 12:35:48

Pieczenie pochwy pojawiło się w tym samym momencie co problemy z siusianiem czy coś było wcześniej?
gość
20-09-2018, 18:08:08

Powinnaś zrobić badania diagnostyczne, więc przedewszystkim to wybierz się na sam początek do lekarza https://ranking.abczdrowie.pl/s/ginekolog

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: