Reklama:

Trzeci raz proszę: o jakąkolwiek odpowiedz eksperta albo w ogole kogokolwiek.. ;/ (5)

Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki

Początkująca
06-12-2004, 20:35:00

Update: ech, nie wiem dlaczego nikt nie chce odpowiedzec na dwa proste pytania... nie jestem w ciazy ani nie mam powaznych problemow, ale to nie znaczy że moje problemy i pytania są głupie..odp moze mi oszczedzic naprawde duzego zdenerwowania;/

Chciałabym uzyskać odpowiedź na pytania:
1.
Czy spożywanie alkoholu ma jakiś wpływ na skutecznośc pigułek hormonalnych? Mój ginekolog powiedział że raczej nie ma żadnego..
2.
Problem drugi: Jestem od dwóch miesięcy na terapii proteinowo- białkowej. Stosuję naturalne preparaty złożone z białka i błonnika, które w naturalny sposob oczyszczaja jelita...mialam strasznie zanieczyszczone toksynami i wszystko przeze mnie "przelatywało", dlatego strasznie chudłam.

Czy te preparaty moga obniżyć skuteczność tabletek?

?[ ta wiadomość była poprawiana przez : asche dnia: 06-12-2004 22:27 ]
gość
06-12-2004, 21:42:00

prosze prosze prosze prosze
Forumowiczka
06-12-2004, 21:57:00

Spożywanie alkoholu w rozsądnych ilościach nie powinno wpływać na skuteczność antykoncepcji doustnej. Jednak,jeśli chodzi o biegunki wywołane Twoją dietą, mogą one obniżyć skuteczność antykoncepcyjną, jeśli, jak sama piszesz "wszystko przez Ciebie przelatywało". Biegunki podobnie jak wymioty zmniejszają skuteczność antykoncepcji doustnej, dlatego powinnaś brać to pod uwagę i pomyśleć o dodatkowym zabezpieczeniu się. Przepraszam w imieniu forum, że zwlekaliśmy z odpowiedzią na Twoje pytanie.
Mgr Dorota Binkiewicz <br>Redaktor Medforum
gość
06-12-2004, 22:01:00

ok, dzieki za odp...ale w ramach sprostowania: "przelatywalo" w sensie ze po prostu mialam szalenie syzbka przemiane materii, bardzo szybko trawilam. Ale biegunek nigdy nie miałam....natomiast czy te preparaty proteinowo bialkowe na oczyszczanie jelit z toksyn (dodam ze to wszystko na bazie naturalnych składników) moga wplynąć na skutecznosc pigulek?
Forumowiczka
06-12-2004, 23:39:00

Jeśli nie miałaś biegunek hormonalna antykoncepcja powinna być skuteczna, a szybsza niż dotychczas przemiana materii nie powinna mieć związku ze skutecznością antykoncepcyjną. Upewnij się czy w ulotce preparatu, który stosujesz, nie ma nic o zmniejszeniu skuteczności antykoncepcji.
Mgr Dorota Binkiewicz <br>Redaktor Medforum

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: