Reklama:

troche stresu (5)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
28-08-2006, 17:58:00

mam pewne pytanie, ktore bardzo mnie dreczy...
jestem w trakcie brania drugiego opakowania Novynett ( zostalo 9 tabletek). Pierwsze opakowanie skonczylam brac 9 sierpnia> Kolejne opakowanie zaczelam brac 16 sierpnia... Pytanie pierwsze brzmi czy dobrze policzylam ta 7 dniowa przerwe?
A drugie pytanie.... w sobote kochalam sie z chlopakiem bez prezerwatywy... biore Novynett i zaaplikowalam jeszcze globulki... On skonczyl we mnie i teraz bardzo sie boje ze moge byc w ciazy... Do konca kolejnego opakowania tabletek zostalo mi 9 tabletek a mam nabrzmiale i bolace piersi... Czy to obajwy ciazy... Blagam o odpowiedz
gość
28-08-2006, 18:10:00

Przerwa powinna trwac siedem dni czyli skończyłaś brać 9 siepnia w środę więc nowe opakowanie powinnaś zacząć w czwartek. Nie ma problemu jednak jak przerwa trwa 6 dni. Nie wolno natomiast przekraczać 7 dni.
Jeśli przestrzegasz zasad przyjmowania tabletek to ciąża jest bardzo mało prawdopodobna. Bolące piersi mogą być wynikiem działających hormonów. Pozdrawiam.
Bardzo wiele materiałów znajdziesz w tym portalu w dziale antykoncepcja. Polecam.
Początkująca
28-08-2006, 18:46:00

nowe opakowanie wzielam w srode ( wiec pewnie po 6 dniach przerwy) Martwi mnie ten bol piersi poniewaz podczas brania pierwszego opakowania czulam sie wysmienicie ( piersi mi sie troche powiekszyly - ku radosci partnera, ale nie bolaly) a teraz mnie bola tak jak podczas zespolu napiecia przedmiesiaczkowego...
przestrzegam pilnie brania tabletek... Pierwsze opakowania bralam o 23 ale to bylo troche za pozno a nowe opakowanie biore o 21... mam nadzieje, ze to nie powoduje oslabienia ich dzialania... a czy globulki, ktore dodatkowo zaaplikowalam mogly mi jeszcze jakos pomoc... naprawde bardzo sie stresuje zaistaniala sytuacja
gość
28-08-2006, 21:05:00

moim zdaniem nie masz się o co martwić a glubulki na pewno pomogły
gość
31-08-2006, 15:08:00

a ewentualnie kiedy mozna zaobserwowac pierwsze obajwy ciazy i jakie? Tak na wszelki wypadek... Ale mam nadzieje, ze wszystko ok

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: