Reklama:

Tetralysal a okres (5)

Forum: Zdrowie kobiety

gość
28-03-2015, 14:20:59

Czy zażywanie antybiotyku na trądzik "Tetralysal" może wpływać na cykl miesiączkowy? Zawsze miałam regularny, obfity okres. Teraz biorę już 3 miesiąc ten lek i w tym cyklu zamiast okresu miałam tylko 2 dni bardzo skąpego plamienia. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Czy powinnam pójść do lekarza?
gość
18-02-2018, 08:55:20

Ja stosuję tetralysal 3 miesiąc i od 3 miesięcy nie mam już miesiączki
Liderka opinii
20-02-2018, 13:41:14

Gość 2015-03-28 15:20:59
Czy zażywanie antybiotyku na trądzik "Tetralysal" może wpływać na cykl miesiączkowy? Zawsze miałam regularny, obfity okres. Teraz biorę już 3 miesiąc ten lek i w tym cyklu zamiast okresu miałam tylko 2 dni bardzo skąpego plamienia. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Czy powinnam pójść do lekarza?
Jest to lek, antybiotyk i na pewno ma wpływ na twój cykl miesięczny. Udaj się do ginekologa i opowiedz, co przyjmujesz i jaki masz problem. Kuracja tym lekiem (w kwestii trądziku) wynosi 12 tygodni (3 miesiące). Dłuższe przyjmowanie może mieć zły wpływ i na twoje jelita (wyjałowienie naturalnej flory bakteryjnej) i na tój cały organizm.
[img]https://www.suwaczki.com/tickers/8599sek27f3kxupf.png[/img]
Liderka opinii
20-02-2018, 13:42:03

Pomyślcie o probiotykach i prebiotykach, aby odbudować florę bakteryjną jelit.
[img]https://www.suwaczki.com/tickers/8599sek27f3kxupf.png[/img]
gość
05-11-2024, 17:45:18

Jestem już chyba kolejna która zgłasza korelacje między przyjmowaniem tego antybiotyku a nieregularnym okresem (notuje miesiączkę w kalendarzu) od 2 lat okres mialam książkowo od miesiąca biorę ten lek miesiączka powinna być 1 listopada i jak nie było tak nawet się na nią nie zapowiada. Producent nie wspomniał o takiej konsekweci brania leku ale nie znaczy to, że jego nie ma skoro tyle kobiet zglsza powiązania z lekiem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Co ubrac do ginekologa
Co ubrac na wizytę, i jak się przygotować do badania???
gość
Czy widac
Czy widac błonę dziewicza? Czy moze ja zobaczyc tylko lekarz?
gość
Dziwna zmiana miedzy pochwą a odbytem
Jestem w 5 miesiącu ciąży. Od dwóch miesięcy zauważyłam że miejsce między pochwa a odbytem jest bardziej suche niż zwykle i czasem boli podczas podcierania. Zajrzałam tam i zauważyłam coś na podobieństwo blizny, jakby zgrubienie skóry po rozciągnięciu wygląda dość płasko lecz jest lekko twardawe, bez dotykania wyglada jak grupa gulek, że skory, nie są to krosty. Dodam że byłam testowana na HPV i HIV bardzo niedawno a nie zmieniłam partnera znajdź nigdy nie spalam z nikim innym. Czy ktoś wie co to może być? Wizytę mam dopiero za dwa tygodnie, jestem bardzo zaniepokojna
Czy on mnie wykorzystuje ? Proszę o poradę
Witam, Mam pytanie do Was. 2 lata temu spotykalam się z mężczyzna, w którym bylam zakochana. Okazało się, że jedynie na co liczył to moje szybkie pożyczki pieniędzy. Głównie chodzilo mu o seks i kase. Później kontakt siebl odnowił, trafił do ZK gdzie odbywa karę za niepłacenie alimentów. Chcialam mu wówczas pomóc i wysłać paczkę.. mimo, że po rozstaniu nadal bylam w nim zakochana.. teraz jednak zauważam, że on zaczął dzwonić co dzień dając aluzje, abym mu robila paczki🐷 staram się nie odbierać. Zrozumialam, że tu chodzi znowu o pieniądze.. niedawno poznalam wspaniałego mężczyznę, dba o mnie, zależy mu .. starą się. Nie chce tego kontaktu z ex.. chciałabym poczuć się kochana i aby ktoś wkoncu zatroszczył się o mnie, tak jak robi to ten chlopak. Czuje się ważna i co dnia mi o tym mówi. Moje uczucie do ex się wypaliło.. chcialam pomóc, jednak czuje, ze on tego nadużywa, poza tym staram sie być fer wobec obecnego. Oceńcie sytuację.
Reklama: