Reklama:

testosteron, tabletki (3)

Forum: Niepłodność

Wtajemniczona
09-08-2014, 15:43:28

Witam, zastanawiam się nad pewną rzeczą. Mam zaburzenia hormonalne, dokładnie zawyżony poziom testosteronu. Starałam się o dziecko, nie wychodziło więc poszłam się zbadać. Lekarz przepisał mi tabletki anty CYPREST. Mam je brać 6 miesięcy a po odstawieniu cytuję "szybko starać się o dziecko, bo wszystko wróci do poprzedniego stanu i testosteron znów będzie przeszkadzał" . Hm, pomyślałam sobie, że po co mam brać tabletki hormonalne na uregulowanie okresów, skoro po odstawieniu i tak wszystko wróci do poprzedniego stanu.. a ja nie chce brać całe życie tabletek, zwłaszcza że jestem młoda i chciałabym mieć dziecko. Pmyślałam, że mogłabym brać od 14 dnia cyklu luteinę, która po 28 dniu cyklu wywołałaby okres po odstawieniu a i byłyby możliwości zajścia w ciążę. Nie mylę się?
a jeżeli mylę się to czy da się zbić testosteron jakoś bardziej naturalnie?
Małgorzata
11-08-2014, 14:32:50

Octan cyproteronu, który lekarz Pani przepisał blokuje konwersję prekursorów testosteronu do testosteronu, zatem zablokowanie tej konwersji doprowadzi do normalizacji poziomu testosteronu, niestety, tak jak lekarz powiedział, testosteron może wrócić do poprzedniego poziomu.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Forumowiczka
01-10-2014, 13:08:07

Ja również dostałam tabletki anty Vibin mini na obniżenie testosteronu. Jednak po 8 opakowaniach poziom podniosł się z 17.5 na 18.9 (norma 0 - 1 ) więc nie wierzę w to ze tabletki antykoncepcyjne obniżają testosteron :( za tydzien ide do lekarza bo chce mi zmienić kurację, zobaczymy co z tego wyjdzie.... ale tracę nadzieję powoli :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: