Reklama:

Test bHCG (5)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
22-05-2015, 18:02:03

Witam, czy test b HCG wykonany 12 dni po stosunku w dniu spodziewanej miesiączki jest wiarygodny? Mój wynik był negatywny a miesiączki nadal nie ma po 6 dniach. Warto powtórzyć test? Zazwyczaj mam cykle 28-30 dniowe i ostatnią miesiaczke mialam 17.05
gość
23-05-2015, 20:14:53

Test raczej wiarygodny. Osobiście radze iść do ginekologa, przyczyn zatrzymania okresu może być wiele i raczej nie wróży to dobrze :(
Komentatorka
25-05-2015, 15:13:32

Oznaczenie poziomu β-hCG jest wiarygodne w terminie spodziewanej miesiączki. Jeżeli ma Pani wątpliwości, to zawsze może go Pani wykonać jeszcze raz lub wykonać zwykły test ciążowy.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
Początkująca
27-05-2015, 15:41:38

Witam, jestem tutaj nowa , ciągle czytam ale myślę że się przyłączę.
Mam nadzieje że mi pomożecie....
Dnia 25/05/15 robiłam bete wynik >2, a dziś czyli 27/05/15 wynik 6,51 jak mam to rozumieć, test płytkowy negatywny, przez chwile była widoczna druga blada kreska, ale znikła.
Proszę o pomoc...
Komentatorka
29-05-2015, 07:04:26

Czy jest Pani pewna, że pierwszy wynik wynosił >2? Zwykle nie używa się takiego zapisu przy oznaczaniu poziomu β-hcg.
Przejściowe pojawienie się dodatniego wyniku testu ciążowego może świadczyć o ciąży biochemicznej. Powoduje ona produkcje tego hormonu, a gdy przestaje się rozwijać poziom β-hcg zaczyna spadać.
Innym, rzadkim powodem wyniku dodatniego może być błąd testu.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: