Reklama:

Tabletka escapelle a tabletki antykoncepcyjne (2)

Forum: Infekcje intymne

gość
09-12-2014, 14:05:20

Cześć. Potrzebuję pilnie odpowiedzi, właśnie zażyłam tabletkę escapelle ponieważ spóźniłam się z tabletką antykoncepcyjną (7 tabletka z blistra). Escapelle przyjęłam w 40h od ost. stosunku.
Wiem, że tabletki mam brać już normalnie do końca opakowania ale zapomniałam zapytać lekarza co z krwawieniem z odstawienia? Czy escapelle opóźni wystąpienie krwawienia? Czy raczej powinno być wszystko ok? Ost. tabletkę biorę zawsze we wtorek a okres pojawia się zawsze w piątek/sobotę.
A Jeśli krwawienie nie wystąpi to powinnam brać tabletki dalej i nie wydłużać 7dniowej przerwy? Bardzo proszę o odpowiedź
Komentatorka
10-12-2014, 08:48:52

Wiem, że tabletki mam brać już normalnie do końca opakowania ale zapomniałam zapytać lekarza co z krwawieniem z odstawienia? Czy escapelle opóźni wystąpienie krwawienia? Czy raczej powinno być wszystko ok? Ost. tabletkę biorę zawsze we wtorek a okres pojawia się zawsze w piątek/sobotę.
A Jeśli krwawienie nie wystąpi to powinnam brać tabletki dalej i nie wydłużać 7dniowej przerwy? Bardzo proszę o odpowiedź
Zwykle krwawienie z odstawienia występuje bez zmian, może jednak nie wystąpić lub pojawić się wcześniej. Nawet jeżeli krwawienie nie wystąpi to nie można przedłużać 7 dniowej przerwy w przyjmowaniu tabletek, gdyż jest to jedna z głównych przyczyn zajścia w ciążę. Jeżeli krwawienie nie wystąpi to wykonuje się test ciążowy i gdy wynik jest ujemny rozpoczyna się nowe opakowanie zgodnie z planem.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mocno żółta wydzielina z pochwy
Leczyłam się ostatnio na grzybicę pochwy nystatyna a po niej brałam lactovaginal. Pojawia się u mnie taka wydzielina. Czy to możliwe że jest taka przy dniach niepłodnych czy jednak jest powód do niepokoju? Występuje także ból przy stosunku i świąd. Mam 20 lat, seks uprawiam od 3 z jednym partnerem. Czy któraś z was miała coś takiego i czym było to spowodowane?
Dziwne perłowe krostki
Dzień dobry, czy ktoś wie co to jest? Wyskoczyło jakoś pół roku temu. Co jakiś czas swędzi przez 2/3/4 dni. Dermatolog tego chyba nie zauważyła . Ginekolog na dniach. Są to dwie mikroskopijne krostki takie perłowe jakby przezroczyste. Swedzi po okresie i np czasami po depilacji.
Dziwne kropki
Co to może być? pojawiło się kilka dni temu, swędziało mn coś a teraz mam takie coś
gość
Kłykciny czy brodawczakowatość przedsionka
Zakończyłam właśnie leczenie infekcji grzybiczej. Ginekolog przepisał mi maść pimafucort, flucofast, i globulki macmiror. Teraz 4 dzień stosuje globulki gynoflor. Zauważyłam właśnie pełno drobnych grudek na wargach sromowych i nie wiem czy to tylko od tej grzybicy czy to zwykła brodawczakowatość czy kłykciny. Dodam, że w żadnym innym miejscu nie mam brodawek
Reklama: