Reklama:

tabletka ellaOne (4)

Forum: Infekcje intymne

gość
28-05-2015, 20:05:36

Kochałam się z chłopakiem 14 kwietnia pękła nam gumka tabletkę ellaOne wziełam od razu na drugi dzień wieczorem nie wymiotowałam tylko strasznie bolał mnie brzuch i nieraz miałam zawroty głowy po 13 dniach zrobiłam test ciążowy był negatywny. Nie miałam żadnego krwawienia i nie dostałam jeszcze okresy minęły od zażycia tabletki co mam zrobić ?£
Komentatorka
01-06-2015, 14:49:27

U większości kobiet po przyjęciu antykoncepcji awaryjnej krwawienie miesiączkowe występuje o czasie albo do 7 dni wcześniej lub później. U około 4% kobiet opóźnienie miesiączki wynosi ponad 20 dni. W przypadku ujemnego wyniku testu powinna Pani poczekać na wystąpienie krwawienia.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
24-06-2015, 13:37:06

Witam miesiąc temu w maju podczas uprawiania sexu z mężem pękła nam prezerwatywa po 4 godzinach zażyłam tabletkę ellaone. Miesiączkowałam normalnie. Moje pytanie brzmi czy po zarzyciu tej tabletki bardzo rozregulowuje się okres ponieważ w czerwcu powinnam miesiączkować dwa dni temu a tu nadal nic.
dodam tylko że mam wszystkie ojawy na okres tj. bole brzucha i obolałe piersi dziękuję za odpowiedź
Komentatorka
30-06-2015, 06:13:13

Miesiączka najczęściej pojawia się o czasie. Jeżeli dojdzie do opóźnienia krwawienia, to zwykle jest ono krótsze niż 7 dni. W przypadku dłuższego należy wykonać jednak test ciążowy.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: