Reklama:

Stosunek po częściowym usunięciu szyjki macicy (2)

Forum: Infekcje intymne

gość
15-06-2015, 08:13:47

Witam miałam usunięte część szyjki macicy i lekarz poinformował mnie,że nie mogę współżyć przez 3tyg,ale do pierwszego stosunku doszło już po 4 dniach po zabiegu.NIe miałam żadnych dolegliwości,ale zastanawiam się czy tak wczesny stosunek mógł mi w czymś zaszkodzić?
Komentatorka
16-06-2015, 07:47:45

Jest to bardzo ryzykowne postępowanie. Jeżeli nie ma Pani dolegliwości, to najpewniej nie doszło do uszkodzenia pozostałej części szyjki, gdyż objawiło by się to krwawieniem i bólem podbrzusza. Pozostaje ryzyko zakażenia, a tym samym złego gojenia rany.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Białe ropne krostki
Witam, po antybiotykoterapii dostałam standardowo grzybicy pochwy leczona clotramizolum niestety po kilku dniach wyskoczyły mi krostki które mają biały nalot są trochę swędzące oraz piekące czy to jakiś objaw grzybicy czym mogę smarować lub co zrobić przed ginekologiem wizyta za tydzień. Załączam zdjęcia.
Krostki między wargami sromowymi
Czy to normalne czy to jakaś infekcja?
dziwna zmiana, opryszczka czy coś innego?
Kilka dni temu zaczęło mnie to miejsce swędzieć a teraz mam takie coś. Co to może być? Na początku marca też mnie swędziało jakieś miejsce i pojawiły się kropki, które wyglądały jak wypełnione ropą, a w połowie lutego miałam takie kropki na całej pochwie i nie mogłam chodzić. Nie mam pojęcia co to może być, martwię się, że podobne sytuacje dość często wracają.
gość
Narośl,guzek
Witam,właśnie odkryłam taki guzek. Co to może być
Reklama: