Reklama:

Starania o dziecko (2)

Forum: Infekcje intymne

gość
07-06-2015, 20:56:48

Witam staramy się z mężem o 2 dziecko ,w 1 ciąże zaszłam w 1 cyklu a teraz niestety coś nie wychodzi.Pije inofem bo podobno pomaga,robie testy owulacyjne (wychodzą pozytywne)mam objawy około owulacyjne (śluz,bóle podbrzusza itp) ale zauważyłam ,że mój małżonek ma jak by mnie spermy jakiś rok temu to zawsze było jej dużo ,ze tak brzydko to ujmę zalewało mnie a teraz połowa z tego czy może z jego strony coś moze być nie tak skoro jest mniej ?. Byłam u ginekologa sprawdzić czy z moim cyklem wszystko ok wg niego wszystko gra ,i że do roku czasu nie mamy sie czym przejmować ale jednak nie wychodzi mimo wielu prób.Pozdrawiam
Komentatorka
12-06-2015, 09:34:51

Prosiłabym uzbroić się w cierpliwość. Zdrowej parze starania o dziecko mogą zająć nawet rok.
Jeśli chodzi zaś o objętość nasienia, jest to jeden z parametrów wpływający na możliwość zajścia w ciążę.Jeżeli więc wydaje się Pani, że objętościowo nasienia jest mniej to powinna Pani przekonać partnera do wykonania badania nasienia
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mięczak zakaźny czy coś innego
Od paru dni mam coś takiego w miejscu i intymnym. Co z tym zrobić i czym smarować?
gość
Białe ropne krostki
Witam, po antybiotykoterapii dostałam standardowo grzybicy pochwy leczona clotramizolum niestety po kilku dniach wyskoczyły mi krostki które mają biały nalot są trochę swędzące oraz piekące czy to jakiś objaw grzybicy czym mogę smarować lub co zrobić przed ginekologiem wizyta za tydzień. Załączam zdjęcia.
Opryszczka?
Jakiś czas temu stwierdzono u mnie opryszczkę. Tydzień po pierwszym wysypie rozchorowałam się i opryszczka wróciła. Na pochwie mam małe czerwone ranki, które swędzą, a jestem 11 dzień na leku. Czy te ranki to nadżerki czy to nadal aktywny wirus? Nie wiem czy powinnam przestać brać leki czy nie.
symetryczne kropki na pochwie
nie mam pojęcia co to może być, daje dziwne uczucie jak chodzę i jak jeszcze nic tam nie miałam to mnie to miejsce swędziało. Mam to od kilku dni
Reklama: