Reklama:

starania i co dalej (6)

Forum: Niepłodność

gość
14-09-2020, 19:01:52

Witam. Mam stałego partnera, z którym staramy się o dziecko. Partner ma już jedno dziecko z poprzedniego związku, tak więc wszelkie niepowodzenia spadają tak jakby na mnie. Byłam u endokrynologa - wszystko okej, u ginekologa również byłam i po przebadaniu nie stwierdził nieprawidłowości z mojej strony. partner nigdy mi tego nie powiedział wprost, ale niedawno niestety usłyszałam jego rozmowę z matką, gdzie mówiła, że to przecież moja wina że nam nie wychodzi, bo ona już ma dziecko. Teraz mam pytanie - czy jest sens robić jakieś badania jeszcze? Czy może jakieś wspólne razem powinniśmy? Czekam tylko, kiedy mój facet do mnie wypali, że wszystko to moja wina...
gość
16-10-2020, 13:32:19

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
06-11-2020, 12:35:12

Wydaje mi się, że ginekolog powienien jakoś naprowadzić co jeszcze należałoby sprawdzić, podpytaj. Jeśli nie, to chyba warto udać się do kliniki in vitro na dokładne i szczegółowe badania
gość
12-11-2020, 12:06:47

Jeśli mogę spytać, w jakim jesteś wieku? {roblemy z zajściem w ciążę mogą być wynikiem różnych problemów, między innymi z wyczerpującą się rezerwą jajeczkową. Innym problelem, który jest często spotykany u kobiet starających się o kolejne dziecko jest niepłodność wtórna. Ogólnie ja bym proponowała Ci udać się do jakiejś kliniki leczenia niepłodności, wykonać badania i porozmawiać ze specjalistą. Być może będziecie rozmawiać o in vitro. Sama podchodzę do ivf w invicta i widzę, jak wiele kobiet i mężczyzn spotyka problem niepłodności. Jeśli chcesz, mogę polecić Ci jakiegoś lekarza.
gość
20-11-2020, 10:19:40

Treść zablokowana przez moderatora

gość
16-01-2021, 10:47:29

Przede wszystkim nie możesz siebie obwiniać. Niepłodność to nie jest niczyja wina, nawet jeśli zdiagnozują ją u Ciebie, absolutnie nie możesz postrzegać tego w kategoriach winy. Kochana. Pogadaj z mężem i zamiast do ginekologa idźcie na wizytę prosto do kliniki leczenia niepłodności. Badania zawsze warto robić. W klinikach pracują specjaliści, dzięki którym poznacie przyczynę problemu z zajściem w ciążę. Sama miałam podobny problem i faktycznie u nas wykryto niepłodność męską spowodowaną słabym nasieniem. Podłoże niepłodności może być różne. Może być to endometrioza. Może pcos, może jakieś wady genetyczne... możliwości jest sporo, ale pierwszym krokiem do poradzenia sobie z problemem jest konsultacja z najlepszym specjalistą. Jeśli chcesz, chętnie polecę Ci jakieś kliniki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: