Reklama:

Śluz plodny (2)

Forum: Infekcje intymne

gość
12-06-2015, 10:02:36

Witam staramy sie o dziecko, dziś zauważyłam u siebie rozciągliwy,przezroczysty śluz z mojej obserwacji wynika,ze powinnam mieć wlasnie owulacje. Czy wystąpienie śluzu wskazuje na to,ze wlasnie w tym dniu jestem najbardziej płodna? Czy w tym dniu najlepiej wlasnie współżyć? Proszę o odpowiedz, pozdrawiam
Komentatorka
16-06-2015, 07:54:14

Rozciągliwy, przezroczysty śluz występuje w trakcie dni płodnych, nie tylko w dniu owulacji. Jego pojawienie się może nawet o 6 dni wyprzedzać jajeczkowanie. Jest on jednym z objawów pozwalających ustalić kiedy są największe szanse na zajście w ciążę, gdyż plemniki żyją około 5 , maksymalnie 7 dni. Współżycie po rozpoczęciu występowania tego śluzu wiąże się więc z dużą szansą na zajście w ciążę.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

symetryczne kropki na pochwie
nie mam pojęcia co to może być, daje dziwne uczucie jak chodzę i jak jeszcze nic tam nie miałam to mnie to miejsce swędziało. Mam to od kilku dni
gość
Infekcje intymne
Witam, Ostatnio współżyliśmy z moją dziewczyna. Skorzystaliśmy z stosunku poza pochwa. Ja robiłem dziewczynie tzw. Palcowke jednocześnie sie masturbując, było mi jednak nie wygodnie więc postanowiłem zmienić rękę. Lecz na tej rece która się masturbowałem mógłbym preejakulat nie jestem jednak tego pewny. Jaka jest szansa na zajscie w ciaze kobiety? Pragnę wspomnieć ze przed włożeniem palcy palce wylizałem dla nawilżenia... kobieta jest kilka dni przed okresem
Co to może być?
Pojawiło się około dwa dni temu. Nie odczuwam bólu jedynie przy dotyku.
gość
Białe ropne krostki
Witam, po antybiotykoterapii dostałam standardowo grzybicy pochwy leczona clotramizolum niestety po kilku dniach wyskoczyły mi krostki które mają biały nalot są trochę swędzące oraz piekące czy to jakiś objaw grzybicy czym mogę smarować lub co zrobić przed ginekologiem wizyta za tydzień. Załączam zdjęcia.
Reklama: