Reklama:

Proszę o rade (6)

Forum: Niepłodność

Początkująca
12-05-2023, 22:45:59

Półtora roku temu straciłam mojego synka. Jak dostałam zielone światło zaczęłam się starać. Trochę ponad rok. Nic nie wychodziło. Na ostatniej wizycie okazało się że mam polipa. Lekarz zrobił histeroskopie. Teraz cykl... 6,8,11,14,16,21 dzień czyklu współżycie bez zabezpieczenia. Owulacja występuje u mnie cały czas. Już nie wiem co robić. Czuje się taka pusta i do niczego. Podobno polip nie pozwalał na zagniezdzenie. Obecnie mam 25 dzień cyklu. Szyjka trudno wyczuwalna miękka zaczyna mnie lekko boleć podbrzusze... Na pewno to zwiastuje okres który ma być za 3-4 dni. Macie może jakieś pomysły czy może powinnam wykonac jakieś badania? Nie jestem bezplodna mam dwie córki .. nie wiem już co robić. Od mojej ciazy z synkiem nie mogę przestać marzyć o dziecku
gość
13-05-2023, 19:22:29

Oczywiście, że powinnaś wykonać badania. Ale.. jeśli rozumiem to starasz się JEDEN cykl od usunięcia polipa? I już nie wiesz, co robić?
Nie jesteś bezpłodna, ale jest coś takiego jak niepłodność wtórna. Nie ma gwarancji, że osoba mająca już dziecko nie będzie miała problemu z płodnością później.
Początkująca
14-05-2023, 13:34:47

O ciaze starałam się ponad rok, nawet jak na USG nie było polipa więc to nie jest jeden cykl. Niestety najmłodsza już nie jestem. Więc nie mam czasu na miesiące starań
Ginekolog nie kieruje mnie na badania. Owulacja u mnie występuje. Mówi tylko o staraniu się 😳
gość
14-05-2023, 16:36:47

Więc powinnaś na te badania pójść sama.
Ja też nie miałam czasu na miesiące starań (miałam 38 lat), a lekarz nadal kazał mi się starać. Miałam swoje owulacje, wszystkie podstawowe badania były w porządku.
Ale trzeba było wziąć sprawy w swoje ręce...
Rozumiem, że masz owulacje potwierdzone monitoringiem?
Tu jest lista badań:

My z partnerem zrobiliśmy wszystkie, były OK, a dziecka nadal nie było...
Udało się dopiero in vitro.
Początkujący
12-11-2023, 12:34:55

Witam. Nie wiem jak poruszać się na tym forum. Ale błagam Was o pomoc
Bo mnie już poprostu nie stać na ginekologa. W przeciągu 2 miesiecy byłam 4 razy + teleporada. Czyli 880zł + leki 100 + laboratorium 80
..
Poszłam z Puławami
Pani doktor przypisała mi leki dopochwowe i doustne. Nie pomogło. Na kolejnej wizycie to samo. Potem wysłała mnie z próbka do laboratorium. Okazało się, że nie mam ani grzybów ani bakterii
Czysto.
To co mi jest??? Mam upławy, bardzo nie przyjemne i mam taki stan poddenerwowania jak przed okresem. Już od 2 miesiecy. Prócz tego, często nad ranem zaczyna boleć mnie brzuch, jak przed miesiączką
... Help
Miałam USG , tam nic nie ma
gość
08-03-2024, 06:05:07

Witam
Mam takie pytanie,czy ktoś z was tutaj na forum miał podobnie . Mam już jedno dziecko od jakiegoś czasu staramy się o drugie dziecko,ale nic nadal .
Byłam już u ginekologa zlecił mi badania takie jak: tarczycy, estrogenów i prolaktyny. Tarczyca dobry wynik ,estrogen też dobry prolaktyna za niska wyszła byłam omówić wyniki i ginekolog kazał brać tabletki na tą prolaktynę. Ostatnio przyszły wyniki cytologii i również są dobre . Co może być nie tak ...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Czy on mnie wykorzystuje ? Proszę o poradę
Witam, Mam pytanie do Was. 2 lata temu spotykalam się z mężczyzna, w którym bylam zakochana. Okazało się, że jedynie na co liczył to moje szybkie pożyczki pieniędzy. Głównie chodzilo mu o seks i kase. Później kontakt siebl odnowił, trafił do ZK gdzie odbywa karę za niepłacenie alimentów. Chcialam mu wówczas pomóc i wysłać paczkę.. mimo, że po rozstaniu nadal bylam w nim zakochana.. teraz jednak zauważam, że on zaczął dzwonić co dzień dając aluzje, abym mu robila paczki🐷 staram się nie odbierać. Zrozumialam, że tu chodzi znowu o pieniądze.. niedawno poznalam wspaniałego mężczyznę, dba o mnie, zależy mu .. starą się. Nie chce tego kontaktu z ex.. chciałabym poczuć się kochana i aby ktoś wkoncu zatroszczył się o mnie, tak jak robi to ten chlopak. Czuje się ważna i co dnia mi o tym mówi. Moje uczucie do ex się wypaliło.. chcialam pomóc, jednak czuje, ze on tego nadużywa, poza tym staram sie być fer wobec obecnego. Oceńcie sytuację.
gość
Czy widac
Czy widac błonę dziewicza? Czy moze ja zobaczyc tylko lekarz?
gość
Interpretacja wyników AMH
Witam, chciałabym dowiedzieć się czy moje wyniki Amh są prawidłowe, czy raczej zaniżone. Dodam,że mam 33 lata i AMH wyszło mi 1.85 ng.
Zdrowie
Witam, mam 17 lat. Prawie od 3 miesięcy krwawię. W zasadzie zaczęło się od spóźniania miesiączki 3-14 dni, upławy o żółtym kolorze, żyłki krwi i plamienia między miesiączkami, oraz bardzo zaczęłam odczuwać PMS, jak nigdy dotąd. Jakoś może półtora miesiąca temu zaczęło być więcej tej krwi, niż było i teraz ponad tydzień temu zaczęło jej być jeszcze więcej, nie zawsze, ale większość czasu muszę zmieniać podpaskę co godzinę, czasami nawet mniej. Towarzyszy mi senność od ponad tygodnia i bardzo lekkie skurcze w dolnej części brzucha, ale nieprzyjemne. Niestety terminy do ginekologa na NFZ są kosmiczne i dopiero teraz udało się zapisać w tym tygodniu. Byłam prywatnie u ginekologa, ale wizyta trwała 5 minut i dowiedziałam się tylko, że tak nie powinno być (nie zostałam nawet zbadana) Pierwszej miesiączki dostałam w wieku 10-11 lat, oraz współżyję od 15 roku życia z jednym chłopakiem (jeśli to jest ważna informacja w tym wszystkim co napisałam) Czy mogą to być zaburzenia hormonalne? Czy to może być coś poważnego? Dodam, że u chłopaka stwierdzono wirusa HPV i będąc pół roku temu u ginekologa, ginekolog powiedział, że nie widzi nic niedobrego u mnie, ale może jednak jest to z tym związane?
Reklama: