Reklama:

Proszę o pomoc (5)

Forum: Menopauza

gość
18-01-2015, 15:38:57

Moja mama ma 49lat, nadal miesiączkuje. Od pewnego czasu ma objawy początku menopauzy: depresja, uderzenia gorąca, problemy ze spaniem. Zaczęła używać Climea.
Wczoraj pani w aptece nie chciała jej sprzedać w/w tabletek, ponieważ dowiedziała się, że ma nadal okres.
Proszę o podpowiedź czy rzeczywiście moja mama nie powinna stosować Climea póki miesiączkuje? Co innego powinna kupić by lepiej się czuć?
Pozdrawiam
gość
18-01-2015, 18:21:32

Jeśli Twoja mama nadal miesiączkuje to znaczy, że nie ma jeszcze menopauzy i leki pomagające ją przejść nie są wskazane. Niech uda się do swojego ginekologa a na razie niech bierze jakieś delikatne tabletki ziołowe na sen.
gość
11-02-2015, 09:22:20

Mojej mamie nic nie pomagało - piła jakieś zioła, jadła soję pod każdą postacią - gin zalecił HTZ pomimo że ma okres (nieregularny i bardzo obfity) osłonowo na wątrobę i serce przyjmuje harmonellę. Czuje się znacznie lepiej a miesiączka już nie jest taka obfita, prawdopodobnie przez nią miała anemię.
gość
18-02-2015, 11:23:40

Również w okresie okołomenopauzalnym ratowałam się ziołami i soją, niestety nie pomagały. Po wizycie u ginekologa zdecydowałam się na tabletki hormonalne. Uderzenia gorąca przestały mnie męczyć już po pierwszej zażytej pigułce. Problem z suchością pochwy rozwiązał hydrovag, globulki które polecił mi lekarz. Łatwo się je zakłada, nawilżają i łagodzą podrażnienia. Odkąd je stosuje seks znowu jest przyjemny, a nie bolesny.
gość
24-02-2015, 11:06:57

Witam, jestem studentką dietetyki, zwracam się z ogromną prośbą do wszystkich Pań o poświęcenie kilku minut i wypełnienie ankiety, potrzebnej do napisania pracy magisterskiej. Skierowana jest do kobiet w wieku okołomenopauzalnym i dotyczy stosowania suplementów diety. Ankieta jest anonimowa. Dziękuję bardzo :) https://docs.google.com/forms/d/1h-4Dxze3eJFldbpikScngkTTLSSpbtkcbA4sDPfYrwc/viewform?usp=send_form

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: