Reklama:

Proszę o pomoc (2)

Forum: Infekcje intymne

gość
18-06-2015, 21:28:55

Witam
Jakiś czas temu dużo schudłam (miałam niedowage), prowadziłam dietę oraz ćwiczyłam. Parę tygodni temu zaczęłam znów normalnie jeść i przestałam ćwiczyć. Okres spóźnia mi się dwa tygodnie. Robiłam dwa testy które wyszły negatywnie pozatym bolą mnie piersi, nogi i czasem całe ciało. Z partnerem od ostatniej miesiączki seks uprawialam tylko raz kilka dni przed dniem spodziewanej miesiączki zabezpieczając się prezerwatywą plus jeszcze stosunkiem przerywanym. Jakie jest ryzyko ciąży? Czy dieta mogła wpłynąć na zatrzymanie lub przesunięcie cyklu? Proszę o pomoc bardzo się denerwuje
pozdrawiam serdecznie
Komentatorka
19-06-2015, 08:06:21

Wykonanie testu po terminie spodziewanej miesiączki praktycznie wyklucza ciążę. Przyczyną opóźnienia krwawienia jest najczęściej wystąpienie cyklu bezowulacyjnego. Może być ono spowodowane stresem, zmianą diety czy intensywnymi ćwiczeniami.
W trakcie takiego cyklu nasilają się objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego. Może wystąpić zwiększone napięcie piersi i ich obrzmienie, wzdęcia, rozdrażnienie.
Jeżeli miesiączka nie pojawi się w ciągu 2 tygodni to powinna zgłosić się Pani do ginekologa
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Narośl,guzek
Witam,właśnie odkryłam taki guzek. Co to może być
gość
Białe ropne krostki
Witam, po antybiotykoterapii dostałam standardowo grzybicy pochwy leczona clotramizolum niestety po kilku dniach wyskoczyły mi krostki które mają biały nalot są trochę swędzące oraz piekące czy to jakiś objaw grzybicy czym mogę smarować lub co zrobić przed ginekologiem wizyta za tydzień. Załączam zdjęcia.
gość
Czy po skończeniu antybiotykoterapii dopochwowej występuje pieczenie?
Towarzyszyło mi pieczenie pochwy raz na jakiś czas od paru tygodni. Udałam się do lekarza, tam przypisany został mi Fluomizin - używałam go 6 dni na noc. Skończyłam leczenie i następnego dnia wzięłam kąpiel w wannie i po jakimś czasie poczułam dyskomfort. Po kąpieli wzięłam lactovaginal i było okej, następnie rano też w porządku, ale po paru godzinach bardzo niekomfortowe pieczenie. Gorzej niż wcześniej mam wrażenie. To była moja pierwsza dawka W trakcie brania Fluomizin nie było żadnych objawów nawet bo zakończeniu byłam w szoku i może wykrakałam że absolutnie nic nie czuję (jako na plus). Po zastosowaniu lactovaginalu upławy lekko zolte.
gość
Mam infekcje tylko jaka kto może pomóc
Proszę o pomoc jestem po infekcji bralam antybiotyk dopochwowy na bakterie ale to chyba to nie było to nie pomógł a wyszło takie coś. Przy oddawaniu moczu piecze i jak smaruje clotrimazolum tez.
Reklama: