Reklama:

prosze o pomoc specjalisty! (3)

Forum: Zdrowie kobiety

Początkująca
10-06-2011, 04:51:17

od paru dni odczuwam swędzenie okolic intymnych.
Ostatnio pierwszy raz doszło do stosunku miedzy mna a moim chłopakiem użyliśmy prezerwatywy więc nie sądze zeby moje swedzenie było wpowodowane przez mojego chłopaka.
Czy może być to uczuenie na prezerwatywę czy cos podobnego...?
i czy można kupic jakąś maść na to swędzenie...
jestem jeszcze młoda i można powiedzieć ze boję się iść do ginekologa dlatego pytam tutaj i proszę o pomoc...
gość
28-06-2011, 09:57:04

Hej Mała! Koniecznie idź do ginekologa. Nawet jeśli nie byłabyś chora, to takie wizyty są po prostu konieczne. Nie ma się czego bać! Ja na pierwszą wizytę trafiłam do przemiłej pani dr w CM Falck też byłam przerażona, ale nie potrzebnie! Naprawdę nie ma się czego bać! Lekarz powinien odpowiedzieć na każde twoje pytanie, wyjaśnić wszystkie sprawy i przede wszystkim zbadać czy jesteś zdrowa. Kazda kobieta powinna przynajmniej raz do roku zrobić cytologię. Tym bardziej jeśli rozpoczęłaś współżycie powinnaś się wybrać. Gwarantuje będziesz spokojniejsza i wyjasni sie wiele Twoich wątpliwości. Ginekolog to nic strasznego :))) Przeciwnie, nie raz potrafi bardzo pomóc.
gość
29-06-2011, 20:43:43

też uważam jak mój przedmówca ze powinnas isc do lekarza, nie ma sie czego bac
miliony kobiet chodza i wszystko ok
moim zdaniem to swedzenie moze byc spowodowane m.in. uczuleniem na lateks, jezeli przejdzie za kilka dni to to, jak nie to powazniejsza sprawa i lekarz cie nie ominie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: