Reklama:

Proszę o pomoc, nie wytrzymuje z boli (3)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
04-04-2020, 20:07:09

Dziewczyny, blagam pomozcie mi.
W obecnej sytuacji pandemii nie mam mozliwosci konsultacji z ginekologiem, bo przyjmuje tylko ciezarne. Ja tymczasem zmagam się z ogromnym bólem przedsionka i krwawieniem z pochwy. Zaczne od tego, ze współzycie zaczelam rok temu i w wakacje pojawila mi sie drozdzyca, leczylam sie gynalginem, macmirorem, fluconazolem, nic nie pomoglo. Zrobilam posiew miesiac temu i oprocz candidy wyszla mi rowniez bakteria e coli. Przepisano mi cipronex-antybiotyk, macmiror. Kolejna pani ginekolog mowila, ze e coli sie nie leczy i ze cipronex wyjalowil mi pochwe i wzmozyl grzybice,moga pojawic sie sie nadzerki. Przepisala mi wiec metronidazol dopochwowo, po czym doczytalam ze nie dziala na grzybice, tylko na bakterie i kazala smarowac alantanem. Wczoraj odbylam wspolzycie pojawil sie jak zawsze straszny bol w przedsionku i krwawienie przed i po. Dzisiaj wybadalam wnetrze i jest totalnie nierowne i bardzo mnie boli, jest duzo wypustek, krostek, fałdek, nie wiem jak to opisać. Nie wiem czy mam stosować ten metronidazol, czy resztki masci macmiror, ktore mi zostaly. Mam rowniez probiotyk. Nie wiem jak usmierzyc ten piekielny bol. Prosze was o pomoc, nie wiem co robic, nigdy nie mialam zadnych wypustek w srodku. Blagam, pomozcie...
gość
04-04-2020, 20:36:15

Normalnie poleciłabym sor, ale w tej sytuacji umów się do jakiegokolwiek ginekologa, to jest pilna sprawa, więc nie daj się zbyć.
gość
08-04-2020, 20:29:26

Odpowiednia higiena to podstawa, oprócz
leków i antybiotyków lekarz powinien dać zalecenia w jaki sposób złagodzić objawy, wyrównać pH i przywrócić florę właściwą bakteryjną poprzez odpowiednie zadbanie miejsc intymnych. Z tego co opisujesz wygląda że będzie potrzebny antybiotyk, skontaktuj się z lekarzem koniecznie nawet telefonicznie jeśli to możliwe. Na razie co może złagodzić objawy to nasiadówki z rumianku, bawełniana bielizna i luźne spodnie z naturalnych materiałów. Te zakażenia się ciężko a na pewno długo leczy i każdy stosunek (obtarcie po nim) czy zadrapania może wywołać nawrót objawów.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: