Reklama:

prosze o pomoc eksperta, pigulki (2)

Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki

Początkująca
06-12-2004, 22:35:00

Update: ech, nie wiem dlaczego nikt nie chce odpowiedzec na dwa proste pytania... nie jestem w ciazy ani nie mam powaznych problemow, ale to nie znaczy że moje problemy i pytania są głupie..odp moze mi oszczedzic naprawde duzego zdenerwowania;/

Chciałabym uzyskać odpowiedź na pytania:
1.
Czy spożywanie alkoholu ma jakiś wpływ na skutecznośc pigułek hormonalnych? Mój ginekolog powiedział że raczej nie ma żadnego..
2.
Problem drugi: Jestem od dwóch miesięcy na terapii proteinowo- białkowej. Stosuję naturalne preparaty złożone z białka i błonnika, które w naturalny sposob oczyszczaja jelita...mialam strasznie zanieczyszczone toksynami i wszystko przeze mnie "przelatywało", dlatego strasznie chudłam.

Czy te preparaty moga obniżyć skuteczność tabletek?

?
Forumowiczka
07-12-2004, 22:15:00

Przepraszam w imieniu forum, że zwlekaliśmy z odpowiedzią na Twoje pytanie. Spożywanie alkoholu w rozsądnych ilościach nie powinno wpływać na skuteczność antykoncepcji doustnej. Jeśli nie miałaś biegunek hormonalna antykoncepcja powinna być skuteczna, a szybsza niż dotychczas przemiana materii nie powinna mieć związku ze skutecznością antykoncepcyjną. Upewnij się czy w ulotce preparatu, który stosujesz, nie ma nic o zmniejszeniu skuteczności antykoncepcji.

Mgr Dorota Binkiewicz <br>Redaktor Medforum

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wulwodynia
Czy są tu kobiety meczące się z tym dziadostwem? U mnie jest podejrzenie właśnie wulwodynii z objawami łechtaczkowymi. Dwa miesiące temu zaczęło się od delikatnego świądu łechtaczki, pobolewania podbrzusza i odcinka lędźwiowo-krzyżowego. Następnie pojawiło się również ciągnięcie w okolicy całej miednicy, częstsze parcie na mocz. W końcu poszłam do ginekologa, bo uznałam, że może to jakieś zapalenie przydatków, czy coś takiego. Chociaż było to u mnie bardzo mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe. Lekarz stwierdził, że no najprawdopodobniej zapalenie przydatków. Zrobiłam Morfologię, badanie moczu, CRP, Beta HCg, posiew z pochwy i kanału szyjki macicy, oczywiście USG ginekologiczne.. nic nie wyszło. Zero. Wszystko idealnie. Mimo to dostałam całą baterię leków. Antybiotyk, leki przeciwbólowe, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze. Wzięłam wszystko. Objawy bez zmian. Nadal lekkie pobolewanie podbrzusza, jakieś takie miednicowe bóle i ciągnięcia. Ból pleców na dole i ta nieszczęsna łechtaczka.. pulsuje, jest pobudzona i wywołuje cały czas uczucie parcia na pęcherz. Szlag mnie trafi. Idę za 3 dni zbadać progesteron, bo ponoć może on mieć jakiś wpływ na te objawy (miewam też od 1,5 roku lekkie brązowe plamienia tuż przed miesiączką) i lekarz coś wspominał, że niedomaganie progesteronu może powodować takie dolegliwości. Czy macie dla mnie jakieś rady? Proszę o pomoc, jak mogę sobie ulżyć lub jakie badania dobrze by było jeszcze zrobić? Czekam na kolejną wizytę u lekarza ale ta łechtaczka mnie wykańcza. Czy jakaś maść z lidokainą może tu pomóc?
gość
Odstawienie antykoncepcji a nagle zmiany w macicy i jajniku
Dzień dobry mam 23 lata, w styczniu z powodu mocnego pogorszenia stanu watroby (o niewiadomym jeszcze pochodzeniu) i b. wysokiego żelaza odstawilam tabletki antykoncepcyjne dwuskladnikowe ktore bralam 2 lata. W styczniu mialam robione 2 transwaginalne usg ktore nie wykazaly nic zlego, w listopadzie mialam 2 cytologie ktore byly prawidlowe. W lutym nagle podczas usg doppler jamy brzusznej lekarz hepatolog znalazl zmiane w macicy. Potem dostalam miesiaczki (krwawienie 7 dni ale nie bolesne wlasciwie). W marcu podczas tk diagnostycznego z kontrastem jamy brzucha i miednicy dostałam taki opis:"Macica niepowiekszona. W grzbietowej czesci trzonu, sródsciennie wyodrebnia sie obszar stabszego zakontrastowania (miesniak?) - do oceny ginekologicznej i w USG TV. Torbiel sr. 13mm w jajniku prawym. Poza ww, macica i przydatki w potozeniu prawidtowym, bez innych zmian ogniskowych. Slad ptynu w zachytku Douglasa.". W tym momencie okres spoznia sie 6 dni. Niestety na wizyte u ginekologa czekam jeszcze. Chcialam spytac czy odstawienie tabletek moglo cos takiego sprawic? Kiedys odstawilam na miesiac i nic mi sie nie dzialo.
gość
Ginekologia
Wynik badania histopatologicznego po łyżeczkowaniu: kosmków w badanym materiale nie stwierdzono, co to znaczy?
gość
Co to jest?
Od tygodnia wyszło mi coś takiego na wargach sromowych. Zaznaczę że jakiś miesiąc temu miałam grzybiczne zapalenie pochwy. Czy może być to z tym związane? Zmiany są bezbolesne
Reklama: