Reklama:

prośba o opinię i poradę (2)

Forum: Infekcje intymne

gość
08-06-2015, 12:53:24

Dzień dobry,
jestem w 19 t.c. i podczas ostatniej wizyty u lekarza ginekologa (który aktualnie przebywa na urlopie-stąd moje pytanie) okazało się, że dopadła mnie infekcja intymna. Otrzymałam zalecenie do zażycia 8 globulek macmiror 500, a mąż 1 tabletkę flucofast'u. Stosowałam się do zaleceń lekarza, jednak niepokoi mnie jedna sprawa, kurację skończyłam w środę 3 czerwca i dziś pojawiły się ciemnożółte upławy, czy to może być jeszcze pozostałość leku?
Komentatorka
12-06-2015, 09:41:33

Upławy mogą być pozostałością leku przyjmowanego dopochwowo. Jeżeli jednak występują dodatkowe objawy: pieczenie, swędzenie to powinna się pani zgłosić do innego ginekologa, gdyż może być to nawrót infekcji.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mocno żółta wydzielina z pochwy
Leczyłam się ostatnio na grzybicę pochwy nystatyna a po niej brałam lactovaginal. Pojawia się u mnie taka wydzielina. Czy to możliwe że jest taka przy dniach niepłodnych czy jednak jest powód do niepokoju? Występuje także ból przy stosunku i świąd. Mam 20 lat, seks uprawiam od 3 z jednym partnerem. Czy któraś z was miała coś takiego i czym było to spowodowane?
Krostki
Czy ktoś wie czy te krostki są normalne czy to jakaś infekcja?
gość
Czy to klykciny?
Jestem przed owulacja, nie wiem czy sa to klykciny czy po prostu obrzęk/ infekcja. Udac sie z tym do ginekologa?
gość
Mam infekcje tylko jaka kto może pomóc
Proszę o pomoc jestem po infekcji bralam antybiotyk dopochwowy na bakterie ale to chyba to nie było to nie pomógł a wyszło takie coś. Przy oddawaniu moczu piecze i jak smaruje clotrimazolum tez.
Reklama: