Piszę szczerze ten wątek z powodu chęci poznania tego o to tematu z racji pisania pracy i własnej wiedzy.
Chcę wiedzieć jaki procent bądź i nie tylko ma wpływ na płodność osób będących w związkach osób wychodzących na tz. prostą. Czy możliwe jest by taka para, bądź Partner bądź partnerka nie będąca w związku z osobą, która kiedykolwiek brała narkotyki ( twarde bądź słabsze ), bądź były to długi okres czasu gdy osoba jedna bądź dwie przyjmowały narkotyki.
Np. Kobieta (25l. powiedzmy okres 8l. przyjmowania substancji psychoaktywnych) i Mężczyzna (26l. okres trwający 10 lat przyjmowania używek). Te oto osoby poddane odwykowi. Kobieta została dodatkowo objęta leczeniem farmakologicznym ( przeciwdepresyjnym i wyciszającym [ mam na myśli leki uspokajające, gdyż wiemy, że po odstawieniu dana osoba może różnie radzić sobie z uzależnieniem i jest osoba np. porywczą]. ) .
Chciałabym się dowiedzieć na podanym przykładzie, który w swojej pracy muszę opisać jaką mają szanse na dzieci, bądź jaki okres czasu musi minąć by płodność wróciła do normy ( o ile jest w ogóle taka szansa ) i jakie jest prawdopodobieństwo załozenia rodziny.
Bardzo proszę o wyrozumiałość :)
Szukam informacji na różnych stronach mam już pewien zasób informacji, ale chętnie poznam i kolejne .
Pozdrawiam Daria.