Reklama:

problemy z jajnikami (5)

Forum: Niepłodność

Początkująca
09-01-2015, 11:34:31

Witam. W 2011 roku byłam w ciąży pozamacicznej. Usunięto mi część prawego jajowodu więc z tego co mi lekarz powiedział szanse były na zajście z lewego w ciążę. Jednak 3 miesiące temu miałam operowaną torbiel na lewym jajniku. Co prawda jajnik został ale moje pytanie brzmi: czy po operacji jajnik będzie działał i czy mam w ogóle szanse na ciążę? Pytam ponieważ mój ginekolog przepisał mi na 3 miesiące tabletki anty i stwierdził bym się nie nastawiała zbytnio na dziecko.
gość
09-01-2015, 12:33:09

Zajście w ciążę masz bardzo utrudnione. Twój lekarz niestety ma rację. Na Twoim miejscu nie nastawiałabym się na ciążę aczkolwiek zdarzają się przypadki, że kobiety, które miały identyczną sytuację, w której znajdujesz się Ty zachodziły w ciążę i rodziły zdrowe dzieci. Może i Tobie się uda! Wszystkiego dobrego życzę ;)
11-01-2015, 19:50:53

Podczas operacji usuwania torbieli jajnika może dochodzić do uszkodzenia jajnika w mniejszym lub większym stopniu, no i tego za bardzo nie da się niestety uniknąć. Pytanie teraz czy jajnik zachował czynność i w jakim stopniu. Jeśli występować będzie owulacja, to pewne szanse są, ale powiem podobnie jak Pani lekarz, że nie są to zbyt duże szanse, żeby niepotrzebnie nie rozbudzać nadziei. Wszystko zależy od czynności pozostawionego jajnika.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Początkująca
20-01-2015, 22:26:26

Moja koleżanka była w podobnej sytuacji i udało się jej zajść w ciążę!!! Próbuj, mam nadzieję, ze się uda, trzymam najmocniej kciuki. Oczywiście wszystko pod opieką lekarza, Twoje zdrowie najważniejsze.:)
-----------------------------------
Najlepsze [url=http://www.soczewki.net.pl/] soczewki [/url].
Początkująca
21-01-2015, 20:07:40

Dzięki za trzymanie kciuków. Ja też mam nadzieję, że się uda. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: