Reklama:

problem z pierwszym razem (4)

Forum: Infekcje intymne

gość
25-06-2015, 14:28:08

Witam
Mam 21 lat i jestem dziewicą. Jestem w związku od roku z mężczyzną którego bardzo kocham i czuję się pewnie. Problem polega na tym, że próbujemy już kilka razy to zrobić i ciągle nie wychodzi. Czuję się na to gotowa i kiedy przychodzi ten moment żeby wejść nagle ogarnia mnie jakby jakieś przerażenie którego nie mogę z kontrolować (jakby działo się to poza moim umysłem), że tracę ochotę już "na to". Byłam u ginekologa i stwierdził że mam "tam " wszystko w porządku i bardzo małe wejście. Prosiłabym o jakąś poradę jak przełamać ten niby strach i w końcu się udało. Bo czuję, żę to jest ten moment.
Bardzo prosiłabym o poważną odpowiedz :)
gość
26-06-2015, 09:34:03

Czujesz ze to ten moment a kiedy dochodzi do zblizenia stawiasz tak jakby bariere? To chyba jednak nie jestes gotowa. ;)
Komentatorka
30-06-2015, 06:16:18

Jest to dość częsty problem. Najlepiej zgłosić się z tym problemem do seksuologa. Jeżeli miałaby Pani obawy przed rozmową z mężczyzną, to może warto umówić się na wizytę z kobietą ginekologiem-seksuologiem.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
Komentatorka
02-07-2015, 12:33:43

Ja proponuje romantyczny nastroj swieczki spokojna muzyka truskawki i wino (nie za duzo) to pomaga sie rozluznic :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: