Reklama:

Problem po okresie (7)

Forum: Infekcje intymne

gość
23-05-2015, 14:57:35

Witam, mam ogromny problem. Mój okres poprzedziło kilka dni brązowego śluzu. Okres trwał 4 dni i był raczej skąpy. Bezpośrednio po okresie plamiłam na brązowo a teraz drugi już dzień mam uczucie mokra (ale nie ma żadnego śluzu). Dodatkowo pobolewają mnie jajniki, dół pleców i trochę uda jak chodzę (czyli jak przed okresem). Poprzedni cykl miałam bardzo krótki i nie było owulacji (miałam usg). Czy możliwe jest, że dni płodne w tym cyklu rozpoczęły się bezpośrednio po okresie? Dzisiaj jestem w 7 dc. Miałam usg w 4 dc i pęcherzyk miał 7 mm. Co ewentualnie może oznaczać takie odczucie wilgoci?
Komentatorka
25-05-2015, 15:14:07

Obliczenie, kiedy występują dni płodne jest możliwe w przypadku wiedzy na temat długości pani cyklu. W przypadku zaburzeń miesiączkowania – cykle bezowulacyjne- długość cykli, a także charakter krwawień może się zmieniać.
U części kobiet, a krótkich cyklach dni płodne, a tym samych i ich objawy, występują bezpośrednio po miesiączce.
Standardowo w przypadku cyklu 28 dniowego owulacja występuje w 14 dniu cyklu, a już 5 dni wcześniej istnieje możliwość zapłonienia (długość życia plemnika to średnio 5 dni, maksymalnie 7).
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
27-05-2015, 09:51:44

Dzien dobry ! Mam pytanie . Czy mogłam zajść z ciąże . Gdy on dotykał mnie ręką ? Ja byłam nago a on ubrany w majtki i dzindy . Do wytrysku doszło u niego w spodniacj ? .Robiliśmy to w pierwszy dzień po mojej miesiącce . Po wytrysku on zawsze mówi ze koniec i idzie sie przebrać .
Komentatorka
27-05-2015, 12:56:57

W opisanej przez Panią sytuacji zajście w ciąże nie jest możliwe.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
12-06-2015, 06:07:36

Witam . mam pytanie czy w moim przypadku moglam zajsc w ciazy . Dostalam okres 2 dni pozniej . ale nie przypominal plamienia bo pojawily sie skrzepy . 2 pierwsze dni byly bardzo obfite a krew pojawiala sie przez 6 dni . Sluz dostalam w re dni co powinnam najpierw byl z domieszka żółtego a później bezbarwny . Test wyszedł negatywny . a stosunek polegal na tym ze on dotykał mnie reka i byl ubrany w spodnie . A okres spóźnil mi sie bo pewnie przezywalam stres zwiazany z matura . prawie nigdy nie mam regularnego okresu
Prosze o odp dziekuje
gość
15-06-2015, 12:33:12

Moge prosic o odpowiedź do gornego pytania z dnia piątku 12 . 06
Komentatorka
16-06-2015, 07:58:43

Nie ma w tej sytuacji szansy na to, że jest Pani w ciąży.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: