Reklama:

prawdopodobienstwo ciazy.. (4)

Forum: Dla pielęgniarek i położnych

gość
01-05-2015, 08:48:36

Wiem ze to dosc klopotliwe, ale jest rzec ktora nir daje mi spokoju. Wczoraj kochalam sie ze sw partnerem ktory jest w mniej niz 15% plodny , stosunek przerwany. Boje sie dzis strasznie ze skoro dzis mam okres plodny i ryzyko ciazy jest to nie wykluczone ze wpadlam. Nie jestem gotowa na maciezynstwo, chce zrobic test ale do okresu zostalo mi 20 dni. Nie wiem co mam ztobic. Cholernie sie boje isc takze do ginekologa. Poradzcie co robic... jegozapewbieniem bylo ze skoro kochal sie wczesniej z inna bez gumki to tu tez nic nie bd.
gość
06-05-2015, 09:15:40

Matko, ludzie, weźcie pomyślcie zanim idziecie do łóżka. Skoro nie jesteś gotowa na macierzyństwo , to dlaczego nie zabezpieczyliście się? No przecież to logiczne!
To,że kochał się wcześniej z inną bez gumki i ona nie jest w ciąży o niczym nie świadczy. Może ona miała dni niepłodne, może się nie spuścił. To nie jest wyznacznik płodności.
Mam nadzieję,że jesteś małolatą, bo jeśli jesteś dorosła i robisz coś takiego to aż szkoda gadać.
Początkująca
06-05-2015, 12:13:29

Popieram powyższe.
Zrób sobie test, a na przyszłość pamiętaj o zabezpieczeniu, nawet jak facet twierdzi, że "nie trzeba".
Początkująca
04-01-2016, 21:53:54

Potrzebuje pomocy.. 3 grudnia dostalam miesiaczki, trwala ona mniej/ wwiecej do 10 nastepnie dostalam okresu z niewiadomych przyczyn ponownie okolo 25.. z rana 31 okres mi sie skonczyl, tej samej nocy kochalam sie z moim chlopakiem ktory dwukrotnie skonczyl wr mnie dzis 2 dni po calym tym zajsciu czuje sie fatalnie, mam zawroty glowy, odrzuca mnir od jedzenia, bierze na wymioty.. w dodatku jestem senna i odczuwam bole w podbrzuszu oczywiscie wykonam test ale vhcialabym sie spytac jakie jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy? Dodam jeszcze ze wczoraj moje podbrzusze stwardnialo i miewam skurcze w okolicy jajnikow kupilam dzisiaj test jutro rano robie wiem ze wczesnie ale niee wytrzymam.. pojutrze jeszcze powtorze i napewno odwiedze ginekologa zeby sie upewnic ale potrzebuje rady pisalam juz na 2 forach ale cisza, zero odzewu.. licze na was!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Nowe tabletki Kelzy PR
Witam, czy ktokolwiek przyjmował te tabletki? To nowość na rynku i lekarz mi je dziś przepisał. Jestem ciekawa opinii.
gość
belara plamienia
cześć skończyłam brać pierwsze opakowanie belary po zmianie z diane35 jestem w trakcie 7 dniowej przerwy zastanawiam się tylko bo jest 4 dzień bez tabletki a nie dostałam jeszcze okresu, za to w trakcie brania (2 tabletki do końca) dostałam plamienia ale takiego typowo jak okres czy ktoś tak miał?
Co to może być ?
Witaj, 6 tygodni temu poroniłam samoistnie w prawie 7 tygodniu ciąży. Przez te 6 tygodni praktycznie ciągle plamiłam, wczoraj dostałam mocnego bólu jajnika i lekką krew, dziś krwawienie było dość mocne z krwią wypadło mi takie coś. Co to może być ?
gość
ciąża przez spermę na palcu i palcówka
witam czy mogę zajść w ciążę jeśli byłam w trakcie dni płodnych , z partnerem pieściliśmy nawzajem narządy , doszedł on na chusteczkę ale pociekło mu trochę spermy na palce , wytarł je ale nie mam pewności czy napewno do sucha a po kilku sekundach wsadził mi palce do pochwy. obawiam się ciąży
Reklama: