Reklama:

powracające infekcje bakteryjne (7)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
14-11-2018, 08:14:49

Witam, ostatnio ciągle łapie jakieś infekcje bakteryjne pochwy, w przeciągu 4 miesięcy miałam już 3, z posiewów co miesiąc wyszła nowa bakteria, raz e coli, potem seratia, a potem kibisiela, z tym że nie wykazała ich na raz, tylko jedna wyleczona, to pojawiał się następna. miałam 2 miesiące spokoju, a teraz czuje że znowu coś się dzieje, dziś wizyta u ginekologa, i pewnie kolejna bakteria :(dbam o higienę, piorę probiotyki doustne, lactowagilnal dopochwowo ( na wszystkie bakterie wzięłam antybiotyk z biogramu) i wszystko na nic, zna ktoś jeszcze jakieś sposoby by te infekcje nie nawracały? :(
gość
16-11-2018, 15:15:49

ja niestety tez sie mecze z nawracajacymi infekcjami, ale mi ginekolog powiedzial ze zawsze w posiewie wyjdzie jakas bakteria lub grzyb... teraz mi przepisal gynoxin zeby doleczyc te pozostale grzyby, zobaczymy czy bedzie jakis efekt
gość
20-11-2018, 13:04:57

kiedy raz piekło mnie w okolicach intymnych, to też nie wiedziałam co co to może być, ale szybko okazało się, że to zapalenie pęcherza. tzn. okazało się, kiedy wybrałam się do lekarza i on to potwierdził i dał mi urofuraginum max, żeby szybko poradzić sobie z bakterią.
gość
22-11-2018, 11:04:19

Moja rada jest następująca. Nie bierzcie więcej antybiotyków bo wyjawiacie swój przewód pokarmowy oraz pochwę. Miałam podobnie, im więcej leków, tym problem będzie się bardziej pogłębiał. Poczytajcie o naturalnych sposobach walki z infekcją. Od lekarzy będziecie dostawać w kółko nowe antybiotyki a problem pozostanie nierozwiązany. Wiem co mówię. Przechodziłam przez to samo. Aga
gość
03-12-2018, 12:56:25

coś w tym jest... ja miałam tak z bólami brzucha i problemami z żołądkiem. dostawałam na to różne leki, w tym antybiotyki, ale jeden z lekarzy powiedział mi, żebym odstawiła wszystko i zaczęła brać probiotyk. kupiłam sobie flostrum w kroplach w aptece i okazało się, że brzuch bolał mnie,b o te wszystkie leki tylko podrażniały błonę śluzową, a probiotyk pomógł mi ją zregenerować.
gość
04-12-2018, 22:06:03

Kochana głowa do gory tez miałam tego typu problem ale na szczęście się z nim uporałam. Też dostawałam jeden antybiotyk i drugi i trzeci. Dopiero przy 3 infekcji jak zmieniłam ginekologa dostałam globulki dopochwowe hydrovag bo ginekolog stwierdził,ze mam nieprawidłowe ph i całkowicie zaburzona florę bakteryjną pochwy stąd te nawracające infekcje. Globulki stosuję w dalszym ciągu jako kuracja podtrzymująca i mam spokój! Achh i co tez ważne - dieta powinna wykluczać przede wszystkim węglowodany, obniżeniu powinna ulec także jej kaloryka. I zmiana bielizny na bawełnianą :)
gość
05-12-2018, 13:06:23

Jeśli masz problem z nawracającymi infekcjami intymnymi to ja mogę Ci zalecić zakup kosmetyków do higieny intymnej od provag. Sama niestety wiem co to jest infekcja i teraz już odpowiednio się zabezpieczam przed nią. Na co dzień stosuję emulsję, a kiedy jestem w stanie większą możliwością złapania jakiejś infekcji to wspomagam się żelem właśnie od tej firmy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: