Reklama:

porada (5)

Forum: Niepłodność

Początkująca
01-10-2014, 19:57:20

Witam prosze o porade jakie badania trzeba robic aby jak najszybciej zajsc w ciaze Nadmieniam iz juz mialam badanie droznosci jajowodow prosze o szybka odpowiedz
gość
02-10-2014, 09:11:56

Witaj przede wszystkim musisz zrobic monitorwoanie cyklu, jak jajeczko rośnie, czy wogóle rosnie, najlepiej poprzez usg dopochwowe w ciagu iesiaca ze 4 razy dzien po dniu musisz mieć robione, najlepiej idz do ginekologa. Za mna robił na samym poczaku wywiad odnośnie wszystkich chorób itd pozniej zlkecił mi wszystkie badania, hormony itd następnie mialam monitorowanie poprzez kilka miesiecy. Polecam tez zrobić takie dwa hormony oprócz innych ktore Ci zleci gignekolog - hormon anty-Mullerian oraz DHEA. Ja już od półtora roku staram się i nic,... zobaczysz co Ci powie ginekolog po przeprwoadzeniu wszystkich badan itd
03-10-2014, 22:37:03

Żeby zajść w ciążę nie są potrzebne żadne badania. Badania laboratoryjne czy też obrazowe nie pomagają w zajściu w ciążę a wykonuje się je tylko ze ściśle określonych wskazań. Wtedy wyniki tych badań coś konkretnego do diagnostyki wniosą.
Nie ma sensu mnożyć niepotrzebnych badań i wydawać na nie pieniądze. Lepiej jest wcześniej spotkać ze specjalistą, który zaplanuje w umiejętny sposób diagnostykę.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Początkująca
07-10-2014, 09:49:52

monitorowanie cyklu i chyba taki ogólne krwi czy wszystko jest ok
Wtajemniczona
05-11-2014, 10:29:44

ja o djakiegos czasy piję zioła na Regularne Cykle i owulację - działają korzystnie na unormowanie hormonów i myślę, ż emi pomogą, bo bardzo bym chciała juz ałożyć rodzinę - jeśli masz wyniki badań, to nie czekaj juz dłużej i bierz się do dzieła, bo jak sie okazuje to wcale tak łatwo nie przychodzi
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/4o3fxuun6ecatnpb.png[/img][/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: