Reklama:

POMOCY (4)

Forum: Dla nastolatek

Początkująca
02-02-2012, 21:17:10

ostatni okres miałam 4 stycznia teraz miałam dostac 1 lutego. Cykle mam nieregularne i byłam chora, brałam antybiotyk w tym miesiacu.
Jednak mam niepokojace mnie objawy. Mam bolesne piersi z powiekszonymi brodawkami nie wiem czy to oznaka zblizajacego sie okresu czy ciazy bo uprawiałam petting z moim chłopakiem w dni płodne. Jednak nie było wytrysku, a na ten płyn zawierajacy plemniki oboje uwazamy wiec chyba nie jestem w ciazy.
Problem jest w tym ze zawsze gdy spoznia mi sie miesiaczka to odchodze od zmysłow. Mimo ze czasami nawet jest to niemozliwe. Zrobiłam test ciazowy wyszedł negatywnie ale i to mnie nie uspokoiło. Nie chodzi o to ze jestem niedojrzała psychicznie tylko mam takie głupie obawy wynikajace z niczego w zasadzie....
Z czego to wynika ?
gość
02-02-2012, 21:52:26

Mozna śmiało stwierdzić że nie jesteś w ciąży. Twoje obawy są naturalne, jesteś młoda i masz po prostu jeszcze inne plany na życie niz pieluchy. No i bardzo dobrze! Bo to jest ważna decyzja i wywraca życie nieodwracalnie do góry nogami.(wiem bo mam już dwójkę) mam dla ciebie dobra radę: idz do ginekologa i poproś żeby Ci przepisał tabletki antykoncepcyjne. Nie będziesz musiała się stresować. I większa przyjemnośc z pieszczot będzie bez stresu. Ja tez byłam bardzo młoda kiedy zaczełam brac tabletki i teraz wiem ze to była dobra decyzja. pozdrawiam i życze powodzenia
Początkująca
02-02-2012, 22:38:39

Tylko, że boję się, że później gdy już będę chciała mieć dzidizusia nie będe umiała zajsc w ciaze. Znam wiele takich przypadkow :(
Ja przezywam to bardzo i sama sie blokuję. Najlepsze jest to ze zdaje sobie z tego sparwe, ale dalej to robię, ciagle sie zamartwiam jak dalej tak pojdzie to wyladuje w wariatkowie.
Poza tym tak bardzo bola mnie piersi jak nigdy i o to tez sie martwie
Komentatorka
03-02-2012, 07:17:27

Paulina spokojnie, psychika kobiety i takie objawy potrafi wytworzyć:) W Twoim przypadku ciąża jest niemożliwa:) Zgadzam się też z przedmówczynią idź po antykoncepcję , tylko niech przed zapisaniem jej zrobią Ci badania. Teraz są już tak nowoczesne środki, ze nie ma obaw co do nich:) Ja dla odmiany znam wiele przypadków, gdzie po odstawieniu kobiety praktycznie zaraz zaszły:) Zresztą wiele kobiet nie może też zajść przez psychikę:) Bo tak bardzo chcą:) Ja chyba jestem też takim przypadkiem:)
Także głowa do góry i bez strachu:) Jak wyluzujesz to Twój organizm wróci do normy:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: