Reklama:

Pominięcie tabletki (2)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
14-06-2015, 11:30:42

Mam infekcję bakteryjną i ginekolog zapisał mi fluomizin i tam jest 6 tabletek. I zauważyłam, że te tabletki się źle rozpuszczają i na ulotce pisało, że można skropić wodą i tak też zrobiłam ale ku mojemu zaskoczeniu tabletka się rozleciała i nie było możliwości jej włożenia. I moje pytanie brzmi czy coś się nie stanie jak opuszczę jedną tabletkę? Bo te tabletki nie należą do tanich a i zależy mi na całkowitym wyleczeniu tej infekcji. A drugie pytanie to czy jeśli współżyłam raz to nic nie będzie?
Komentatorka
16-06-2015, 07:34:43

Zastosowanie krótszej niż zalecana długość kuracji może sprzyjać nawrotowi infekcji.
Współżycie w trakcie infekcji grozi zakażeniem partnera. Jeżeli był to niezabezpieczony stosunek to oczywiście możliwość ciąży również istnieje.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Czy to klykciny?
Jestem przed owulacja, nie wiem czy sa to klykciny czy po prostu obrzęk/ infekcja. Udac sie z tym do ginekologa?
Dziwne kropki
Co to może być? pojawiło się kilka dni temu, swędziało mn coś a teraz mam takie coś
gość
zmiana na wargach
zauważyłam u siebie taką zmianę jest ona na wewnątrz warg co to może być i czy to groźne, nie zauważyłam u siebie żadnych objawów po drugiej stronie nie ma nic
gość
Mam infekcje tylko jaka kto może pomóc
Proszę o pomoc jestem po infekcji bralam antybiotyk dopochwowy na bakterie ale to chyba to nie było to nie pomógł a wyszło takie coś. Przy oddawaniu moczu piecze i jak smaruje clotrimazolum tez.
Reklama: