Reklama:

plamienia po miesiączce (5)

Forum: Dla nastolatek

gość
30-03-2010, 06:48:34

Witam. W tym miesiącu miałam dość obfitą miesiączkę która trwała 11dni. tydzień po miesiączce mam od dwóch dni niewielkie upławy którym towarzyszy krew. czy mam powody do niepokoju ?
gość
06-04-2010, 09:48:54

Ja też mam ten problem króry trwa juz 2 tygodnie Pomóżcie
Początkująca
02-06-2010, 07:56:53

Dziewczyczy wybierzcie się do lekarza. Takie domniemania to niestety strata czasu a podłoże tych zmian może być bardzo różne, np. zmiany hormonalne, antybiotyki, torbiele i wiele wiele innych niekoniecznie złych.

Pozdrawiam

Marta
Początkująca
27-10-2011, 17:01:15

w tym wieku to moze byc normalne gdyz wam sie miesiaczka ustatkowywuje i stabilizuje. ale przejdzcie sie do lekarza gdyz to moze byc cos powazniejszego a tego nie mozna bagatelizowac
gość
08-11-2011, 13:48:53

Ja miałam podobne objawy po miesiączce, wystęowały sporadycznie co 3-4 miesiace, ale trwało to kilka lat. Ja przesżłam się do ginekologa i choć przyczyn takich plamień moze być wiele - torbiele, normalne objawy podczas jajeczkowania, zapalenia narządów rodnych itd, to u mie okazało się że to z razji stabilizowania się poziomu hormonów w młodym wieku (miałam wysoki poziom estrogenów). zycze Wam tej samej przyczyny ale musicie przejść się do ginekologa - choćby dla własnego komfortu psychicznego. A tak z innej beczki - wiecie, że gdy rodzi się dziewczynka to na poczatku w jej organizmie jest tyle estrogenów głównie pochodzących z ciała mamy, że z jaj małej pipci tez często leci śłuz zabarwiony lekko krwią - to efekt zbyt wysokiego stężenia estrogenów w tak malutkim ciałku.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: