Reklama:

Pierwszy raz, prezerwatywa i tabelki (5)

Forum: Antykoncepcja

gość
10-11-2024, 19:23:57

Kochałam się dzisiaj pierwszy raz z chłopakiem, według aplikacji dni płodne skończyły mi się przedwczoraj, kochaliśmy się z prezerwatywami, doszedł w prezerwatywie, czy jest jakakolwiek szansa na ciąże? Strasznie się boję że prezerwatywa mogła mieć jakąś dziurkę której nie zauważyliśmy, jednak. Po zdjęciu jej nic nie kapało, wiem że też się nie zsunęła bo strasznie tego pilnowałam.
Za jakiś czas zamierzam iść do ginekologa po tabletki, będzie to pierwsza moja wizyta tam, jak to wygląda? Głownie mi chodzi o przepisywanie tabletek, badania pod nie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc
gość
12-11-2024, 21:50:24

Jeśli już współżyjesz to ginekolog Cie zbada. Zapyta też kiedy miałaś ostania miesiączkę, jakie są miesiączki tzn obfite czy nie, ile ogólnie trwa cyklu.
Jeśli wszystko było wporzadku z prezerwatywą to bądź spokojna w ciąży nie będziesz.
gość
12-11-2024, 21:51:11

Niektórzy ginekolodzy zlecają badania a niektórzy przepisują tabletki.
gość
12-11-2024, 21:53:38

Ponieważ antykoncepcja hormonalna nie jest obojętna dla organizmu, przed rozpoczęciem jej stosowania, kobieta powinna wykonać następujące badania po konsultacji z ginekologiem, wszystko też zależy od wieku kobiety.

podstawowa morfologię krwi
rozmaz krwi
poziom glukozy we krwi
próby wątrobowe (ALAT, AspAT, GGTP)
bilirubinę całkowitą
USG piersi
USG narządów rodnych
parametry krzepnięcia (INR, APTT, PT)
lipidogram
gość
24-11-2024, 10:26:07

Nie bój się.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: