Reklama:

petting (8)

Forum: Dla nastolatek

gość
08-12-2011, 18:33:53

Witam, pisze w bardzo głupiej i krępującej sprawie. Od 2 lat jestem ze sowim chłopakiem, od roku współżyjemy, znaczy współżyliśmy do ostatniego razu, który był jakieś 5 miesięcy temu. Pękła nam prezerwatywa i od tamtego czasu nie umiem się otworzyć i nie umiem przełamać się by znów współżyć, cały czas się boję. Uprawialiśmy petting, ale też się boję, ze on nie wiem, dotknie swojego członka i dotknie mnie i będę w ciąży. Przez tą prezerwatywę, boje się nawet bliskości..., co robić ?
Początkująca
09-12-2011, 15:00:55

Może zastosujcie jakieś dodatkowe zabezpieczenie, np. w postaci tabletek? Świadomość, że stosujecie i tabletki, i prezerwatywy, powinna dać Ci większe poczucie bezpieczenstwa.
gość
10-12-2011, 10:16:19

myslałam o tabletkach, ale postanowiłam jeszcze zaczekać, bo co do nich też nie jestem w 100 % przekonana .
gość
29-12-2011, 19:03:28

Bez sensu jest rezygnowanie z seksu z takiego powodu. Istnienie mnóstwo metod antykoncepcji, mniej i tych prawie100procentowo skutecznych (przejrzyj sobie np tu: http://***/metody-antykoncepcji), a nawet jeśli jakimś pechem przydarzy Wam się wpadka, to również nie jest koniec świata - istnieje coś takiego jak antykoncepcja awaryjna, po stosunku, o której również poczytasz na tej stronie. Nie popadaj w paranoje, ciesz się młodością.
Forumowicz
29-12-2011, 20:32:23

Gość 2011-12-08 19:33:53
...ale też się boję, ze on nie wiem, dotknie swojego członka i dotknie mnie i będę w ciąży. Przez tą prezerwatywę, boje się nawet bliskości..., co robić ?
Nie wiesz co robić ???
Po takich tekstach to jedyne co to nie powinnaś nawet myśleć o seks-ie .
Chodziłaś do szkoły na lekcje biologii ?? jeśli wtedy akurat mama wypisała ci zwolnienie ze szkoły to ... już wiem skąd biorą się nastoletnie mamy
Dziecko przecież Ty nawet nie znasz elementarnie podstawowych rzeczy o współżyciu.
Niestety przykre to ale prawdziwe.
gość
30-12-2011, 08:27:43

czy po zażyciu tabletek 72 godziny po jest możliwość bycia w ciąży jeżeli te tabletki zażyło się w 48 godzin po odbyciu stosunku. pragnę dodać ,że 4 dni temu współżyłam z chłopakiem a dzisiaj pojawiło się krwawienie tzn. niewielka ilość krwi nie bylo w niej żadnych bialych żyłek ale była lekko brązowa , a jest to 22 dzień cyklu . od wczoraj miałam silne bóle pleców .. co to może oznaczać? i czym może być spowodowane? czy to przez tabletki które były wzięte tydzień temu? mój cykl trwa zazwyczaj 32 dni.
Komentatorka
30-12-2011, 08:38:22

raf 2011-12-29 21:32:23
Gość 2011-12-08 19:33:53
...ale też się boję, ze on nie wiem, dotknie swojego członka i dotknie mnie i będę w ciąży. Przez tą prezerwatywę, boje się nawet bliskości..., co robić ?
Nie wiesz co robić ???
Po takich tekstach to jedyne co to nie powinnaś nawet myśleć o seks-ie .
Chodziłaś do szkoły na lekcje biologii ?? jeśli wtedy akurat mama wypisała ci zwolnienie ze szkoły to ... już wiem skąd biorą się nastoletnie mamy
podobnie uwazam jak poprzednik.Przez takie rzeczy nie da sie zajsc w ciaze jak np dotkieniecie jego czlonka:)ja po twoich wypowiedziach odpuscilabym sobie te pieszczoty...
Dziecko przecież Ty nawet nie znasz elementarnie podstawowych rzeczy o współżyciu.
Niestety przykre to ale prawdziwe.
Początkująca
30-12-2011, 12:33:35

Hmmm. Byłam w takiej samej sytuacji i potrzebowałam ... roku by znów zacząc współżyc ze swym narzeczonym. Częste kłotnie...byly codziennoscią. Poczekaj. Z czasem to przejdzie :)
i uwazajcie w czasie seksu, prezerwatywy kupujcie w aptekach-tam są najpewniejsze.
Powodzenia :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: