Reklama:

Paulina (4)

Forum: Niepłodność

Początkująca
26-11-2014, 12:32:22

Witam.Mam na imię Paulina i jestem tu nowa.Mam problem z zajściem w ciąże.Nie mam owulacji.Od września biorę clostilbegyt od 2-6 dnia cyklu przez 5dni i duphaston od 14-25dnia cyklu przez 10dni.I nadal nic.Moja gin zrobiła mi tylko podstawowe badania hormonalne np.tarczyca ale wszystko ok.Na innym forum przeczytałam że po braniu tych tabletek powinnam być pod stałą kontrolą padania usg.A ja nic takiego nie mam.Powiedziała mi jeśli nam z mężem do grudnia nic nie wyjdzie to wyśle mnie do kliniki niepłodnośći.Proszę poradźcie mi co mam zrobić,może zmienić gin?
Liderka opinii
26-11-2014, 17:37:47

Witam
Przede wszystkim przestań się starać zajść w ciążę. Współżyj spontanicznie nie zastanawiając się nad tym czy będziesz w ciąży czy nie. Starania to najlepszy środek antykoncepcyjny.
B. SUROWIEC - POŁOŻNA
26-11-2014, 21:07:38

Jeśli chodzi o stymulowanie owulacji, to sugeruje się kontrole ultrasonograficzne zważywszy na fakt, że istnieje bardzo wąski zakres terapeutyczny dla środków stymulujących owulację - żeby uniknąć sytuacji, w której może dojść do przestymulowania jajników.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Wtajemniczona
09-12-2014, 09:58:11

ja na owulację pilam ziola z Baby Mama Med i pomogły mi uregulować cykl miesiączkowy i właśnie unormować owulację - teraz łatwiej wyznaczyć mi odpowiedni dzień, bo wiem kiedy mogę sie go spodziewać i łatwiej sie samobadać bo polepszył mi ise śluz i widzę wreszcie kiedy mam jaki jest róznica wcześniej jeśli była to dla mni eniew idoczna - generalnie jeśli ktoś szuka czegoś naturalnego to plecam, chyba że juz trzeba sie tak na poważnie leczyć farmakologicznie - wtedy to trzymam kciuki i powodzenia - będzie dobrze :)
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/4o3fxuun6ecatnpb.png[/img][/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: