Witam. Od dwoch lat przyjmuje tabletki Vixpo. Nigdy o zadnej nie zapomnialam, codziennie o tej samej porze co do minuty, jednakze w podczas obecnego blistra sytuacja bardzo się skomplikowala. Od 17 tabletki mialam grype jelitowa. Mimo tego przyjmowalam o godzinie 20 tabletki, biegunki zaczynaly sie okolo 1-2 nad ranem wiec tabletki powinny sie wchlonac. Raz zdarzyla sie sytuacja w ktorej wyproznienie astapilo po dwoch godzinach ale byl to jednorazowy stolec konsystencji rzadkiej. Podczas tego blistra dwa razy uprawialam seks- za kazdym razem stosunek przerywany- w dniu 7 i 23 tabletki. Jednak ostatniego dnia tabletek aktywnych 24dc dostalam brazowych plamien ktore przerodzily sie w krwawienie. Pewna ze wszystkie tabletki sie wchlonely postanowiłam postepowac standardowo i zrobic czterodniowa przerwe, dzisiaj jestem w trzecim dniu tabletek placebo. Jednak dopiero teraz dorarlo do mnie, ze krwawienie moglo wystapic z powodu niewchloniecia sie tabletki, zawsze dostaje krwawienia w 2-3 dniu tabletek nieaktywnych, a teraz w ostatnim dniu aktywnych! Zeby polaczyc opakowania jest juz za pozno. Stad moje pytania, ostatni stosunek pewnie nie jest zabezpieczony? Jesli któraś z tabletek sie nie wchlonela to oznaczaloby ze moja przerwa wynosi dłużej niz 4 dni, czy w takim przypadku rozpocząć nowy blister nie zmieniajac daty rozpoczecia i ile czasu dodatkowo sie zabezpieczac? Dziwi mnie i martwi fakt, ze pomimo tego ze tabletki powinny sie wchłonąć wystapilo przedwczesne krwawienie. Niestety wizyta u lekarza za poltora tygodnia więc sama nie wiem co robic. Prosze o pomoc.