Reklama:

Okres drugi tydzień (6)

Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki

gość
18-02-2025, 07:53:25

Witam mam pytanie bo mam już drugi tydzień okres tzn upławy od samego początku mam skąpe raczej nie obfite, i pytanieil miał już tak ktoś , wykluczam ciaze mam 39 lat
gość
19-02-2025, 07:00:18

Może to być skutkiem jakiegoś stresu, ale radziłbym udać się do ginekologa. Upławy też nie są wskazane bo mogą świadczyć o zaskarżeniu grzybiczym lub bakteryjnym. Możesz ratować się Zenella Med tabletki dopochwowe, ale wizyta u ginekologa i tak wskazana.
gość
19-02-2025, 07:02:33

Wydzielina z pochwy, może oznaczać plamienie międzymiesiączkowe, być objawem infekcji (wówczas objawami towarzyszącymi są świąd, pieczenie i owrzodzenia, ale nie koniecznie) albo zaburzeń hormonalnych, jakie zachodzą w organizmie kobiety.
gość
19-02-2025, 07:04:15

Plamienie po okresie może wzbudzać Twój niepokój. Jego przyczyną może być choroba, np. torbiele, endometrioza i mięśniaki, chwilowe zachwianie gospodarki hormonalnej.
gość
19-02-2025, 07:06:15

gość 19-02-2025, 08:04:15
Plamienie po okresie może wzbudzać Twój niepokój. Jego przyczyną może być choroba, np. torbiele, endometrioza i mięśniaki, chwilowe zachwianie gospodarki hormonalnej.
może być to chwilowe zakrwianie się cyklu.
Spróbuj też myć miejsca intymne Tantun Rosa.
gość
19-02-2025, 07:10:49

Tantum Rosa (saszetki) to lek stosowany w leczeniu objawów infekcji i podrażnień intymnych, do przemywania.Leczy dolegliwości i objawy (ból, świąd, pieczenie, upławy, obrzęk) okolic intymnych i pochwy. Nie zaszkodzi a może złagodzić objawy. Oczywiście wizyta u ginekologa w tym przypadku wskazana. Przynajmniej co rok powinna pani się badać w tym wieku, chodź niektórzy ginekolodzy proponują co pół roku ( też może być).

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Co to jest?
Jestem prawie rok po ciazy. Niedawno zauwazylam cos takiego jak na zdjeciach. Czy to wypadajaca macica?
gość
Krwawienie z odstawienia a ciąża
witam, od kilku lat biore tabletki axia. ostatni raz seks uprawialam 12 lutego(bez dodatkowego zabezpieczenia) potem wystapilo plamienie jasnobrazowe srodcykliczne, po 10 dniach wystapilo krwawienie z odstawienia. przy 9 tabletce znowu wystąpiło plamienie dodatkowo bol piersi i prawego jajnika. czy moge byc w ciazy? czy po prostu wystapily u mnie skutki uboczne tabletek antykoncecpyjnych ? dziekuje za odpowiedz
gość
Polip na szyjce macicy
Witam, proszę o pomoc: czy mdłości i uczucie ciężaru w podbrzuszu mogą być jednym z objawów polipa szyjki macicy? Od ok 3 mscy plamie między miesiączkami i miewam bardzo obfite okresy, a od jakiegoś miesiąca zaczęłam się źle czuć: suchość w gardle, mdłości, uczucie ciężaru, rozciągania w podbrzuszu, pobolewanie czasem jak na okres, i częste parcie na mocz Myślałam że jestem w ciąży bo objawy takie jak na początku ciąży, lekarz rodzinny zajrzał i jedynie co stwierdził to polip 1,5cm wystający z szyjki macicy. Jako że w próbce moczu wyszło mi też trochę białych i czerwonych krwinek, zostałam skierowana na dalsze badania i czekam na wezwanie, ale jednak martwię się bardzo, bo nie wiem czy moje objawy są typowe dla polipa? Czy ktoś tak miał?
gość
Pytanie do specjalisty
Jestem już umówiona do ginekologa, ale wariuje. Co to jest zaznaczone w kółeczku? Jest to tylko na jeden wardze sromowej. Mam wrażenie, że swędzi, ale nie boli
Reklama: