Reklama:

Od roku (5)

Forum: Niepłodność

Początkująca
03-07-2014, 06:46:47

Od roku kochamy się bez zabezpieczenia, jak do tej pory nie zaszłam w ciąże... Niby zawsze uważamy, ale czy to możliwe żebym w takim okresie nie zaszła w ciąże?
Mam nieregularne miesiączki, są raz w miesiącu ale co 28, 29 albo 30 dni...
Czy mogę być niepłodna?
Liderka opinii
05-07-2014, 11:16:11

Witam
Jeżeli Twoje cykle sa nieregularne nigdy nie ma pewności kiedy występuje owulacja. Poza tym jak piszesz,uważasz, w związku z czym ograniczasz szanse zajścia w ciążę. Myślę, że nie powinnaś zaprzątać sobie głowy tym, że możesz być niepłodna. Jeżeli masz macice i pracujące jajniki to ZAWSZE masz szansę na ciążę.
B. SUROWIEC - POŁOŻNA
06-07-2014, 07:21:52

W przypadku problemów z zajściem w ciążę od roku powinni Państwo porozmawiać z osobą, która zajmuje się na codzień diagnostyką i leczeniem problemów z zajściem w ciążę.
Problem z zajściem w ciążę nie dotyczy jedynie kobiety lub mężczyzny, trzeba brać zawsze pod uwagę wiele czynników. Przyczyn problemów z zajściem w ciążę może być naprawdę bardzo wiele: najprostsze to oczywiście zbyt silne "staranie się" o dziecko, zaburzenia hormonalne, choroby organiczne narządu rodnego, obecność przeciwciał przeciw plemnikom w śluzie szyjkowym, niepłodność męska itp. Przyczyn jest więcej, dlatego, jeśli starają się Państwo o dziecko od roku, proponuję udać się do lekarza, który z Państwem porozmawia i być może wspólnie uda się określić jakiś plan działania.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Początkująca
10-07-2014, 08:52:26

Potrzebna jest wizyta u dobrego specjalisty, ale stres, uważanie nie pomaga w zajściu w ciążę. Przy nieregularnych cyklach czasem antykoncepcja na trochę pomaga, gdyż po odstawieniu pigułek można szybko zajść w ciążę. Ja zaszłam po miesiącu.
Forumowiczka
05-08-2014, 10:45:49

Ja pół roku przed ślubem odstawiłam pigułki i przestałam się zabezpieczać. Przez te pół roku też uważaliśmy, choć kochaliśmy się również w dni płodne i w ciążę nie zaszłam. Wystarczył jeden stosunek do końca w noc poślubną i zaciążyłam.
Dużo zależy od partnera. Jeśli w preejakulacie nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia to stosunek przerywany raczej nie będzie skutkował ciążą...
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcg7e9u106m.png[/img][/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: