Reklama:

Obawy (7)

Forum: Dla nastolatek

gość
26-01-2023, 12:18:07

W ostatnim czasie ostatnia miesiaczkę miałam od 1.12 do 7.12 (2022r)
7 stycznia dostałam lekkie jednodniowe plamienie (jasnorozowa krew)
Przez pozostały okres czasu zauważyłam zmiany następujące w organizmie mimo spożywania małej ilości posiłków przytyłam na buzi i w brzuchu odczuwam lekkie kłócić w podbrzuszu zbiera mnie na wymioty i mam ciągła podwyzszona temperaturę ciała (36.8/9°) (objawy ciazy)26 stycznia dostałam miesiaczkę lecz jestem zaniepokojona tymi objawami
POTRZEBUJE PORADY
gość
26-01-2023, 13:06:38

Witam, najważniejsze pytanie to czy doszło do współżycia? Kiedy ostatnio? Czy zauważyła Pani jakieś upławy w międzyczasie? Czy zaobserwowała Pani jakieś zmiany w barwie aureoli wokół sutka oraz w obrębie miejsc intymnych (np zmiana koloru sromu, zmiana zapachu wydzieliny)?
gość
26-01-2023, 15:58:59

Tak doszło zalewie 2 dni przed tym płomieniem zmiany w okolicy sutka nastapily są bardziej Pomaraszczone i wyszły na nich małe Góreczki sutki są strasznie bolące przy dotyku zmiany zapachu i koloru nie zauważyłam
gość
26-01-2023, 16:50:41

Zalecałabym wizytę u lekarza, który na podstawie oględzin i ewentualnych badań byłby w stanie stwierdzić czy zmiany na sutku są niepokojące. Alternatywnie może Pani wstawić tutaj zdjęcie zmian, abym mogła stwierdzić czy to coś niepokojącego.
Zalecam też test ciążowy. Jeśli zdecyduje się Pani wstawić zdjęcie na forum to proszę podać też swój wiek oraz czy ma Pani jakąś historię chorób hormonalnych - wiek oraz niektóre przypadłość stanowią punkt odniesienia do analizy porównawczej i stwierdzenia czy zmiany są normalne w danym przedziale wiekowej oraz przy ewentualnej jednostce chorobowej.
Pozdrawiam.
gość
26-01-2023, 17:31:19

A czy mimo miesiączki może wystąpić prawdopodobieństwo ciąży ?
(Z narzyczonym staramy się o dziecko )
Mam 20 lat
gość
26-01-2023, 19:18:01

Szanowna Pani, wiele kobiet będących w ciąży zauważa krwawienie pojawiające się w pierwszych tygodniach jej trwania. Niektóre przyszłe mamy mylą je z miesiączką nie przypuszczając, że zaszły w ciążę. Nie jest to jednak okres, a tzw. krwawienie implantacyjne. To oczywiście tylko przykład. Tak jak mówiłam ciężko coś powiedzieć bez dokumentacji medycznej, testu lub oględzin. Pozdrawiam serdecznie.
gość
21-02-2023, 22:19:06

Jeśli zauważyła Pani zmiany w swoim organizmie i jest Pani zaniepokojona, najlepiej będzie, jeśli skonsultuje się Pani z lekarzem lub lekarką. Lekarz lub lekarka będą w stanie zbadać Pani organizm i ustalić, co może powodować te objawy. Mogą one być związane z ciążą, ale równie dobrze mogą mieć inną przyczynę, więc warto to wyjaśnić. Powinna Pani również poinformować lekarza lub lekarkę o zmianie terminu miesiączki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: