Reklama:

nietrzymanie moczu (4)

Forum: Wstydliwe dolegliwości

Początkująca
10-09-2012, 09:57:05

mam 20 lat, nigdy nie rodzilam, pracuje fizycznie moj problem to nietrzymanie moczu, lekko popuszczam ale nie przy wysilku tylko np po dluzszym siedzeniu na krzesle lub po powstaniu, prosze o pomoc
Komentatorka
10-09-2012, 10:59:56

Ze swoją doelgliwością najlepiej jakbyś skontaktowała się z lekarzem, ponieważ przyczyny mogą być różne, może to być objaw choroby . Możesz sobie zajrzeć na stronę ntm.pl to strona poświecona przypadłości taka jak Twoja. Pozdrawiam
Liderka opinii
13-09-2012, 14:44:41

Witam
Przede wszystkim powinnas ćwiczyć mięśnie Kegla. Ćwiczenia polegają na zaciskoniu i puszczaniu mięśni krocza. Wykonuje się je w seriach po kilkadziesiąt kilka razy dziennie.
BEATA
gość
06-11-2012, 19:51:07

Jeśli chodzi o nietrzymanie moczu to najczęstszą przyczyną jest osłabione napięcie mięśni dna miednicy. Tutaj Panie polecają ćwiczenia Kegla owszem jest to jeden sposób ale skąd masz pewność, że nie zaciskasz mięśnia pośladkowego lub nie pracujesz brzuchem ??? Ćwiczenia z biofeedbackiem czyli z dopochwową wkładką podłączoną do komputera mogą pokazać czy napinasz mięśnie wewnętrzne czy też pracujesz brzuchem lub pośladkami i wydaje CI się że pracujesz mięśniami Kegla. Tak więc jeśli będziesz tylko zaciskać sama bez kontroli wzrokowej mięśnie to nic to nie da gdyż nie wiesz co właściwie zaciskasz. Sama korzystałam z takich ćwiczeń więc jeśli potrzebujesz więcej informacji możesz do mnie napisać rudziuchna@gmail.com

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: